fbpx
13.2 C
Kecskemét
2022. október 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Gulyás: kötelező maszkviselésről döntött a kormány, a cégek előírhatják dolgozóiknak az oltást

A Miniszterelnökséget vezető miniszter három járványügyi intézkedést jelentett be: a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóik számára, november 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedésen, az egészségügyi intézményekben pedig látogatási tilalmat vezetnek be.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen elsőként a járványhelyzetet vitatták meg. A legfrissebb adatokat ismertetve elmondta, hogy 5 millió 728 ezer ember vette fel a második oltást. 4039 ember fertőződött meg tegnap, 45 beteg hunyt el.

A kórházi adatokat ismertetve elmondta, hogy 1970 beteget ápolnak kórházban. A kórházban ápoltak száma az előrejelzések szerint kisebb mértékben, de nőni fog, a helyzet intézkedéseket indokol – mondta a miniszter. Ezért az operatív törzs megfogalmazott javaslatokat, ezek alapján döntött a kormány.

Hasonló cikkünk:  Ötletek a konyhaszekrény felújításához

Jön a kötelező maszkviselés, a cégek oltásra kötelezhetik a dolgozókat

Három intézkedést vezetnek be: a cégek és a vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják az oltást a munkavállalóik számára, november 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés a közösségi közlekedésen, az egészségügyi intézményekben pedig látogatási tilalmat vezetnek be.

Hasonló cikkünk:  Igazgatási szünet lesz majd a kormányhivatalokban

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy az oltás ez egyetlen, ami védelmet nyújt, ahol magas az oltottak aránya, ott alacsony az elhunytaké. A magyar állam szintén munkáltató, ezért ott is széles körben elő fogják írni az oltási kötelezettséget. Az önkormányzatoknál a polgármesterek döntik el, hogy kötelezővé teszik-e az oltást.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...