fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Mégsem nyit a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvoda új szárnya november elején

Egy korábbi írásban foglalkoztunk már bővebben a nyár óta elkészült bővített szabadszállási bölcsőde zárva tartásáról. Majd egy meghívottak részére tartott tájékoztatón elhangzott a bölcsőde nyitásának feltételes időpontja is, november 1.

Lakossági videó tájékoztatójában Darabos József, szabadszállási polgármester elmondta, hogy nyitás azután lehetséges, ha az óvodához tartozó, de a bölcsőde működéséhez is szükséges melegítő-tálaló konyha felújítása befejeződik. Ezek a munkálatok csúsznak. A beszámolóból kiderült az is, hogy az óvoda és a bölcsőde működési engedélyezéséhez elengedhetetlen feltétel a melegítő-tálaló konyha megléte. A várható elkészülési időpont jövő hét vége. Ehhez képest működési engedélyezés határideje 30 nap.

A lakossági tájékoztató után arra voltunk kíváncsiak, hogyan fordulhatott elő az, hogy nem áll rendelkezésre a melegítő-tálaló konyha, miközben ez előírás. Ha ezt tudták, miért harangozták be a november eleji indulást, amivel a helyi lakosok is számoltak. És további kérdés, hogy a megfelelő helyiségek kialakítása benne van-e az eredeti 270 millió forintnyi keretben, vagy ez plusz költséget jelent?

Hasonló cikkünk:  Hétvégén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn "Muzsikál az erdő"

Kérdéseinkre nem kaptunk választ.

A szülők várnak

Szomorú hír ez azoknak a kismamáknak, akik most állnak munkába és bölcsődébe helyeznék el nappal gyermeküket. Miközben egy korábbi riportban elhangzott az, hogy bölcsődei várólista van Szabadszálláson, ami az új épület új férőhelyeivel megoldóthatna. És az is, hogy a bölcsőde működésével a fiatal anyukák munkába visszatérése is segíthető lenne.

Hasonló cikkünk:  A Kiskunságban is bontogatja szirmait a fekete kökörcsin

Információink szerint többen is várták a novemberi nyitást, hiszen, hogy munkába állhassanak, fontos, hogy gyermeküket a bölcsődei intézményben ellássák. Tudunk olyan helyi anyukáról, aki nem tudott tovább várni és gyermekét egy másik település bölcsődéjében volt kénytelen elhelyezni.

Vidéki Eszter tudósítása Szabadszállásról

Kapcsolódó cikkünk:

Új bölcsőde épült Szabadszálláson, egyelőre üresen áll

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...