fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

1600 védett madarat pusztítottak el orrvadászok, a kár közel 100 milliós

- Advertisement -

16 év alatt 1600 védett madarat pusztítottak el orrvadászok 87 millió forintos kárt okozva ezzel; idén 18 esetben 224 védett madár, köztük 165 ragadozómadár esett szándékos vagy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény áldozatául – tájékoztatott a pusztításról a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

Az utóbbi másfél évben az MME méreg- és tetemkereső kutyás egysége és a Természetvédelmi Őrszolgálata az elmúlt 16 év három legjelentősebb mérgezéses esete mellett parlagi sasok, rétisasok és egy barátkeselyű lelövésére derített fényt, valamint a nem megfelelően üzemeltetett élvefogó csapdákkal okozott természetpusztításra. Az esetek elemzéséből kiderül, hogy túlnyomó többségben a ragadozók ellen irányuló mérgezés áll a háttérben. 2005 óta az ilyen esetek már 1600 védett állat, köztük 1042 ragadozómadár pusztulásáért felelőseka bizonyított természetvédelmi kár meghaladja a 87 millió forintot.

Hasonló cikkünk:  Sok ágat levágtak az 52-es főút melletti fákról

Az MME ezért arra kéri a hatóságokat és a vadászati szervezeteket, hogy kiemelt figyelemmel és szakmai gondossággal járjanak el a mérgezések és az egyéb jelentős természetkárosítást okozó bűncselekmények felderítésekor és megelőzésekor.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...