fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Nehéz tudni mi történik ezen a szabadszállási játszótéren

- Advertisement -

Kivitelezési munkák folynak a szabadszállási Rozsnyai tér és Kurucz köz által határolt területen. Új játszótér létesül Szabadszálláson. Nem tudni azonban, hogy a gyerekek használatba vehetik-e már vagy még építési terület.

Portálunk megpróbált utánajárni a kérdésnek, ami élénk érdeklődést váltott ki a helyi lakók körében. Szabadszállás város polgármesteréhez és jegyzőjéhez fordultunk elsőként, de választ nem kaptunk a játszótérrel kapcsolatos kérdéseinkre. A helyszínen is jártunk, de sok érdemi információt nem kapnak az arra látogatók. A terület körül sem tiltó táblát, sem építési területet jelző táblát nem látni. A terület nincs körbe szalagozva sem.

Viszont látni ásás helyét, gödröt, egy elhajított raklapot és egy táblát: „Kamerával őrzött terület.” Aki idejön nem tudja levonni a következtetést, hogy a játszóteret lehet-e vagy még nem lehet használni. Az sem derül ki, hogy életveszélyes-e így használni vagy sem.

Építés alatt vagy már befejezték? -kérdezik a helyi lakosok / Fotó: Vidéki Eszter

Mivel a helyi önkormányzat nem nyújtott információt, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalhoz fordultunk, ahonnan a következő választ kaptuk:

„Az építésügyi hatósági engedélyhez kötött és 50 millió forint számított építmény-értéket meghaladó építőipari kivitelezési tevékenység megkezdésekor, valamint az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépület építése esetén, az építési munkaterületen a közterületről jól látható helyen elhelyezett táblán fel kell tüntetni többek között az építőipari kivitelezési tevékenység tárgyát, kezdési és várható befejezési időpontját és a fővállalkozó kivitelező megnevezését, amely az építtető feladata. Ezen felül a vállalkozó kivitelező feladata annak biztosítása, hogy az építési munkaterületen csak olyan személyek tartózkodjanak, akik erre jogosultsággal rendelkeznek és az építési napló által igazoltan részt vesznek a napi munkában, annak ellenőrzésében és irányításában, továbbá magának az építési munkaterület őrzésének biztosítása.”

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

Az önkormányzat egy felhívást ugyan megjelentetett ez ügyben, de a fényképek tanúsága szerint sem körbekerítés, sem táblák nem adnak pontos eligazítást. Ha itt kivitelezési és építési munkák folynak azt megfelelően jelölni kellene, különösen akkor, ha játszótér használata az előírások szerint még veszélyesnek minősíthető.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...