fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 31., szerda

FRISS HÍREK

Nehéz tudni mi történik ezen a szabadszállási játszótéren

Kivitelezési munkák folynak a szabadszállási Rozsnyai tér és Kurucz köz által határolt területen. Új játszótér létesül Szabadszálláson. Nem tudni azonban, hogy a gyerekek használatba vehetik-e már vagy még építési terület.

Portálunk megpróbált utánajárni a kérdésnek, ami élénk érdeklődést váltott ki a helyi lakók körében. Szabadszállás város polgármesteréhez és jegyzőjéhez fordultunk elsőként, de választ nem kaptunk a játszótérrel kapcsolatos kérdéseinkre. A helyszínen is jártunk, de sok érdemi információt nem kapnak az arra látogatók. A terület körül sem tiltó táblát, sem építési területet jelző táblát nem látni. A terület nincs körbe szalagozva sem.

Viszont látni ásás helyét, gödröt, egy elhajított raklapot és egy táblát: „Kamerával őrzött terület.” Aki idejön nem tudja levonni a következtetést, hogy a játszóteret lehet-e vagy még nem lehet használni. Az sem derül ki, hogy életveszélyes-e így használni vagy sem.

Építés alatt vagy már befejezték? -kérdezik a helyi lakosok / Fotó: Vidéki Eszter

Mivel a helyi önkormányzat nem nyújtott információt, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalhoz fordultunk, ahonnan a következő választ kaptuk:

„Az építésügyi hatósági engedélyhez kötött és 50 millió forint számított építmény-értéket meghaladó építőipari kivitelezési tevékenység megkezdésekor, valamint az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépület építése esetén, az építési munkaterületen a közterületről jól látható helyen elhelyezett táblán fel kell tüntetni többek között az építőipari kivitelezési tevékenység tárgyát, kezdési és várható befejezési időpontját és a fővállalkozó kivitelező megnevezését, amely az építtető feladata. Ezen felül a vállalkozó kivitelező feladata annak biztosítása, hogy az építési munkaterületen csak olyan személyek tartózkodjanak, akik erre jogosultsággal rendelkeznek és az építési napló által igazoltan részt vesznek a napi munkában, annak ellenőrzésében és irányításában, továbbá magának az építési munkaterület őrzésének biztosítása.”

Hasonló cikkünk:  Hétvégén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn "Muzsikál az erdő"
Hasonló cikkünk:  Helyreállítják a Péteri-tó medrét

Az önkormányzat egy felhívást ugyan megjelentetett ez ügyben, de a fényképek tanúsága szerint sem körbekerítés, sem táblák nem adnak pontos eligazítást. Ha itt kivitelezési és építési munkák folynak azt megfelelően jelölni kellene, különösen akkor, ha játszótér használata az előírások szerint még veszélyesnek minősíthető.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...