fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

46 ezer LED ragyog egy kerekegyházi házon

Leginkább filmekben látni annyira feldíszített házakat karácsonykor, amelyek -persze túlzással- az űrből is látszódnak. Ilyen film a Kiskarácsony mindenáron, amelyben a főhőst alakító Danny DeVito eltökélt szándéka, hogy háza valóban látszódjon az űrből.

De ilyen házért nem kell az űrig menni, de még az USA-ig sem. Elég elmenni Kerekegyházára a Vörösmarty utcába, ahol sötétedéskor már messziről látszódik a nem mindennapi díszítés az egyik házon. Kb. három évvel ezelőtt kezdődött a ragyogás, ám előtte itt is csak szokványos dekorálás volt. Aztán újabb és újabb égősorok jöttek, az évek során legalább félmillió forintot ráköltött a házigazda a fényekre. Tárolásukra külön helyiség van, ahol dobozokban várják az adventet a fények. De még tartalék is van, ha netán valamelyik füzér megadná magát. A díszítést a család csinálja, és többnyire mindennek megvan a szokásos helye, és erre emlékeznek is, nincs papírra vetve. Egy-két hétig tart az égősorok felhelyezése, a leszedés egy nap alatt is megvan. Hogy áramfogysztásban ez mennyit jelent, nem tudják, azt azonban igen, hogy sosem volt áramingadozás vagy bármilyen probléma a sok izzó miatt, és még csak nem is megerősített hálózatról van szó. Most 3200 méter hosszú égősor díszíti a házat, összesen pedig 46 ezer LED ragyog.

Hasonló cikkünk:  Csípőspizzaevő-verseny volt Kiskőrösön
Hasonló cikkünk:  Folyamatos kihívást jelentenek a fatolvajok Bács-Kiskun megyében és Kecskeméten

Természetesen a csodájára járnak a ragyogó háznak Kerekegyházán. Szinte már program lett, mindig vannak a ház előtt, akik csodálják, fotózzák. A házigazdák pedig, ha úgy adódik, szívesen mesélnek is róla a kíváncsiaknak. Tavaly az utcáról készítettünk egy rövid videót a házról. Idén azonban beengedtek minket az udvarba is, így a teljes pompájában megmutathatjuk az ingatlant a következő videóban.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...