fbpx
22.2 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

Továbbra is pusztítják a miklóstelepi kutatóintézetet

A miklóstelepi szőlészeti kutatóintézet több éve bezárt már, és azóta az enyészeté lett. Pedig fénykorában a szakmai körökben jól ismert és fontos intézmény volt. De azóta rá sem ismerni. És nemcsak azért, mert a gaz benőtte, hanem azért is, mert széthordták, ami mozdítható volt.

Idén tavasszal nagy helyi hírveréssel a Neumann János Egyetem munkatársai önkéntes munkával takarítási akciót hajtottak végre a polgármester férje, Szemerey Szabolcs és Salacz László fideszes országgyűlési képviselő jelenlétében. Akkor arról volt szó, hogy az egyetemhez kerülhet az ingatlan, az pedig megpróbálja a felsőoktatási vérkeringésbe bevonni valamilyen tartalommal.

Vitték a tetőt, ajtókat és ablakokat

olvasói fotó

Azóta viszont újabb rongálások történtek. Az üvegházhoz tartozó kiszolgáló épületről elhordták a tető egy részét, és elvitték a nyílásszárókat is. Erről egy miklóstelepi Facebook csoportban írtak. Mégpedig azzal, hogy nagy felhajtás volt korábban (utalva az önkéntesek takarítására), de most “megint nincs gazdája” az épületnek.

Hasonló cikkünk:  Tetőépítésben, ablak- és kályhacserében segített a Habitat for Humanity Kecskeméten
Hasonló cikkünk:  Nehogy lemaradjanak a gyerekek: rengetegen jelentkeznek a PT nyári táboraiba

Hogy így van-e, megkerestük az egyetemet. Hogy azóta megkapták-e az épületet, és ha igen, mi a céljuk vele. Azt is megkérdeztük, hogy tudnak-e az azóta is tartó rombolásról, és ha az egyetem az illetékes, akkor ennek megakadályozására milyen elképzelésük van. Egy hete tettük fel a kérdéseinket, de választ nem kaptunk.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...