fbpx

FRISS HÍREK

Magyar kutatás: A kínai vakcina a 80 év felettiek felénél nem ad kellő védelmet

- Advertisement -

A kutatáshoz 450 személy mintáját elemezték,

az eredmények pedig ismét csak rezegtetik a lécet a Sinopharm alatt

írja a 24.hu. A lap arról számol be, hogy már szaklapban is megjelent a kutatási eredmény, amely szerint a kínai oltás utáni kevés antitest előre jelezte a nem kellő védelmet.

Tegnap a Telex írta meg, akkor még a független tudományos testület által nem ellenőrzött kutatásról (mára már megtörtént az ellenőrzés, így jelenhetett meg a szaklapban- a szerk.), hogy a kutatás igazolta, hogy az antitestszint jó előrejelzője a védettségnek, és a kínai vakcinával oltott időseknél az antitestek hiánya valóban következtetni enged arra, hogy kevésbé védettek a Covid-19 ellen.

A kutatás szerint az 50 év alattiak körülbelül 90 százalékánál figyeltek meg mérhető ellenanyagszinteket, de ez az arány az életkor előrehaladtával erősen csökkent.

A 60 évesek 25 százaléka és a 80 év felettiek legfeljebb 50 százaléka nem termelt védő hatású ellenanyagot

– áll a 24.hu cikkében. Ami azt is jelenti a kutatás alapján, hogy a legidősebb korosztályban a kínai vakcinával oltottak felénél nem alakult ki kellő védelem a koronavírus ellen. Korábban más vizsgálatok és vélemények is arról szóltak, hogy 60 év felett nem feltételnül ad kellő védelmet a kínai vakcina.

A magyar kormány a keleti vakcinákra építette fel az oltási kommunikációt

Ami azért különösen meglepő, mert a magyar kormány jórészt a kínai vakcinára építhette fel azt az üzenetet, hogy elsők vagyunk az oltásokban, ami persze csak a kezdetekben volt igaz, miután máshol az unióban nem oltottak a kínai vakcinával. Így ezekkel a szállítmányokkal az élen tudtunk maradni egy darabig. Ugyanakkor sajnos a halálozási számokat tekintve is az élen jártunk, járunk. A Telex decemberben írta meg, hogy a világon az első helyen állunk ismét a lakosságarányos halálozási adatokban.

Mindenesetre a kínai szállítmányokat bonyolító cég egy 55 milliárdos üzletet tudhatott magáénak. Az üzleti adatokban Kecskemétre is eljutottunk. Megírtuk azt is, hogy

„Az ára a Sinopharmnak a legmagasabb: Magyarország dózisonként 30 eurót + 5% áfát fizetett érte. Ez a jelenlegi árfolyamon több mint 11 ezer forint. A New York Times összesítése szerint ez több mint kétszerese például a Pfizer árának (5500 forint), majdnem négyszerese a Szputnyikénak (3 ezer forint), és csaknem

HÚSSZOR(!) ANNYI, MINT AZ ASTRAZENECA EGY ADAGJA (660 FORINT).”

A hvgblog alapján megírtuk azt is, hogy

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor kényétől-kedvétől függ, hogy miként alakul a gazdaságpolitika

„Eltekintve attól, hogy még a beadott dózisok közül is kevés volt hatékony, túlrendelés, a több mint 60%-nyi el nem oltott, raktárban maradt Sinopharm-adag miatt

MAGYARORSZÁG NETTÓ VESZTESÉGE 100 MILLIÓ EURÓ, CSAKNEM 35 MILLIÁRD FORINT.

A HASZON PEKINGBEN CSAPÓDOTT LE.

A 35 milliárdos bukás persze voltaképpen bagatell a NER Kínával kötött egyéb üzleteinek Magyarországot terhelő költségei, a Belgrád-Budapest vasút bő 700, a Fudan 560 vagy a tavaly tavasszal szintén Kínától beszerzett – szintén raktárban porosodó – 16 ezer respirátor 300 milliárdja mellett.”

Vajon hányan gondolták, hogy védve vannak, de nem voltak?

A magyar kormány szinte erőltette a kínai vakcinát. Orbán Viktor ki is mondta, hogy ő megvárja, mert ebben bízik a legjobban. Amikor volt kínai vakcina már, de azt többen elutasították (éppen a hatékonyságát megkérdőjelező vélemények miatt, amelyek a kutatás fényében nem voltak alaptalanok), akkor a miniszterelnök mondta azt is, hogy akinek nem kell az elérhető oltás, az megy a sor végére. Ennek akkor még azért volt jelentősége, mert az oltásra regisztáció után akár hetek is eltelhettek a beadásig, és ha újra kellett kezdeni a sort, akkor az újabb időt jelentett. Nyilván volt, aki beadta a derekát, és volt, akinek teljesen mindegy volt, mások pedig direkt a kínait akarták.

Hiszen a kormány kimondta: Minden oltás hatékony

Végül minden, kínai vakcinával oltott is, megkapta utána a VÉDETTSÉGI-nek nevezett kártyát, amely alapján joggal gondolhatta mindenki, hogy védett a vírus ellen. De vajon hányan nem voltak védettek, és bátrabban jártak-keltek, és a kártyával mehettek a többi kártyás közé különböző eseményeken úgy, hogy nem volt meg szervezetükben a kellő védettség?

És a kutatás eredményét elfogadva, vajon lesz-e bárki a kormányzatban aki elnézést kér azoktól az idősektől, akik tudják vagy nem tudják, de nincsenek kellően védve a kínai oltás után?

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...