fbpx
18.1 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

A városháza felújítói bővíthetik a kórházat 13 milliárdért

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. E szerint a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. bővítheti a kecskeméti kórházat. A napi.hu azt írja, hogy a beruházás két részből áll.

“Az első ütem nettó hasznos alapterülete 4 987 négyzetméter. Ez egy új, kétszintes épületet jelent, amelyben a reumatológia továbbá az oktató- és konferenciaterem kap helyet.

A második ütem nettó hasznos alapterülete 6 642 négyzetméter. Ez két, egyenként háromszintes új épületből áll. Ezekben helyezik el a pszichiátriát, az üzemegészségügyet, a tüdőgondozót és a tüdőszűrőt.

Az építés hazai forrásból valósul meg.” – írja a napi.hu.

A nyertes cégekről

Jelenleg is folyamatban van a városháza felújítása több milliárd forintért, ezt ugyancsak a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. (HÉP) és a Portula Építőipari Kft. végzi. Tulajdonosaik, egy másik cégükkel annak a cégnek a tulajdonosai, amelyik korábban megvásárolta a balatoni Sellő Kempinget, és amelynek üzemeltetésére Rajnai Attilát tették meg, aki sokat szerepelt a fideszes önkormányzat tévéjének beszélgetős műsorában, és aki vicsorgó plüssmaciként írta le az ellenzéki kecskeméti politikusokat.

Hasonló cikkünk:  Ez az egészségügy jövőképe a következő kétharmadban?
Hasonló cikkünk:  Szőkéné Kopping Rita: "a gazdaság egyik alapja a megfelelő infrastruktúra"

Idézünk korábbi cikkünkből:

“A HÉP kapta a Margaréta Otthon energetikai korszerűsítésének munkáit és Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő birodalmában, a Lakiteleki Népfőiskolán is a Horváth Építőmester Zrt. modernizálta a Kölcsey házat, amivel mostanában lettek készen. Ezen kívül a fideszes tiszakécskei önkormányzatnál is nyertek közbeszerzéseken. Valamint a Horváth Építőmester Zrt. a tulajdonosa a kecskeméti focicsapatnak.”

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...