fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra azt ígéri, hogy képviselőként fényt hoz Kecskemétre

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra közleményben (és egy videóban is) tudatta, hogy nem vár tovább és nézi tétlenül  „a fideszes vezetés emberéleteket is veszélyeztető tehetetlenségét”. Szerinte ugyanis a naplemente utáni „félhomály” miatt történhetett több gyalogosgázolás is korábban a városban.

„Szinte teljes sötétségben kell hazabotorkálnunk, mióta 2014-ben Orbán Viktor veje, Tiborcz István és Elios nevű cége tönkretette a közvilágítást. Szemérmetlenül túlárazott, de fényt alig adó lámpákat helyeztek ki az egész városban. 1 milliárd forintot fizettünk nekik ezért, és az Európai Unió később csalás miatt nyomozást is indított az ügyben. A kormány azzal ismerte be, hogy valóban csalás történhetett, hogy végül kérés nélkül visszafizette az összes pénzt – országosan 13 milliárd (!) forintot – az Európai Uniónak. A számlát így mi, kecskemétiek álltuk.” – írja Bodrozsán.

Adalék: Éppen a napokban hozta nyilvánosságra az Európai Unió csalásokat vizsgáló ügynöksége, az OLAF a teljes Elios-anyagot. Miután kiperelték azokat. Mintegy 9 éve íródtak az első cikkek arról, hogy Orbán Viktor vejének a cége hogyan trükközött az uniós támogatással megvalósult projekttel. Bár a magyar hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót, a kormány visszafizette a támogatásra küldött uniós pénzt, és mindannyiunk pénzéből fizette ki inkább a projektet. Így már nem számított uniós támogatásúnak a közvilágítási biznisz, okafogyott lett bármilyen további uniós következmény.

Hasonló cikkünk:  Orbán nem ért rá, az osztrákok képviselték Magyarországot

Bodrozsán: A polgármester írja össze mennyi pénz kell a lámpák cseréjére, én képviselőként megszerzem a pénzt

Az ellenzéki jelölt szerint érthetetlen, hogy nyolc év miért nem volt elég a városnak arra, hogy a „közvilágítást normálisan működő lámpákra” cseréje, ahogyan ezt másfél év alatt megtette Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen. Bodrozsán Alexandra ezért a következő ajánlatot teszi Kecskemét polágármesterének, akinek levélben is megírja a következőket:

  • „Kérem, hogy HALADÉKTALANUL mérje fel, mely lámpák azonnali cseréjére van szükség Kecskeméten a közvilágítás rendbe tételéhez, ahogy ezt megtették pár éve Hódmezővásárhelyen.

  • Azt is tegye hozzá, hogy mekkora összegre van szüksége a városnak ahhoz, hogy ezeket lecserélje.

  • Én pedig garanciát vállalok arra, hogy kormányváltás után rövid időn belül megszerzem ezt az összeget a kormánytól Kecskemét városának, és a közvilágítást hamarosan felújíthatjuk.”

A Facebookon is közzétett közleményt Márki-Zay Péter a következő mondatokkal kommentelte:

„A kecskeméti közvilágítást rendbe kell tenni a kormányváltás után, ahogy Hódmezővásárhelyen tettük. Hajrá, Bodrozsán Alexandra!”

A KecsUP is sokat foglalkozott korábban Kecskemé közvilágításával. Ezeket az anyagokat itt találja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...