fbpx
18.1 C
Kecskemét
2022. május 17., kedd

FRISS HÍREK

Bodrozsán Alexandra azt ígéri, hogy képviselőként fényt hoz Kecskemétre

Bodrozsán Alexandra közleményben (és egy videóban is) tudatta, hogy nem vár tovább és nézi tétlenül  “a fideszes vezetés emberéleteket is veszélyeztető tehetetlenségét”. Szerinte ugyanis a naplemente utáni “félhomály” miatt történhetett több gyalogosgázolás is korábban a városban.

“Szinte teljes sötétségben kell hazabotorkálnunk, mióta 2014-ben Orbán Viktor veje, Tiborcz István és Elios nevű cége tönkretette a közvilágítást. Szemérmetlenül túlárazott, de fényt alig adó lámpákat helyeztek ki az egész városban. 1 milliárd forintot fizettünk nekik ezért, és az Európai Unió később csalás miatt nyomozást is indított az ügyben. A kormány azzal ismerte be, hogy valóban csalás történhetett, hogy végül kérés nélkül visszafizette az összes pénzt – országosan 13 milliárd (!) forintot – az Európai Uniónak. A számlát így mi, kecskemétiek álltuk.” – írja Bodrozsán.

Adalék: Éppen a napokban hozta nyilvánosságra az Európai Unió csalásokat vizsgáló ügynöksége, az OLAF a teljes Elios-anyagot. Miután kiperelték azokat. Mintegy 9 éve íródtak az első cikkek arról, hogy Orbán Viktor vejének a cége hogyan trükközött az uniós támogatással megvalósult projekttel. Bár a magyar hatóságok nem találtak semmi kivetnivalót, a kormány visszafizette a támogatásra küldött uniós pénzt, és mindannyiunk pénzéből fizette ki inkább a projektet. Így már nem számított uniós támogatásúnak a közvilágítási biznisz, okafogyott lett bármilyen további uniós következmény.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán: A KTV a Fidesz szócsöve, ezért nem mentem el bemutatkozni

Bodrozsán: A polgármester írja össze mennyi pénz kell a lámpák cseréjére, én képviselőként megszerzem a pénzt

Az ellenzéki jelölt szerint érthetetlen, hogy nyolc év miért nem volt elég a városnak arra, hogy a “közvilágítást normálisan működő lámpákra” cseréje, ahogyan ezt másfél év alatt megtette Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen. Bodrozsán Alexandra ezért a következő ajánlatot teszi Kecskemét polágármesterének, akinek levélben is megírja a következőket:

  • “Kérem, hogy HALADÉKTALANUL mérje fel, mely lámpák azonnali cseréjére van szükség Kecskeméten a közvilágítás rendbe tételéhez, ahogy ezt megtették pár éve Hódmezővásárhelyen.

  • Azt is tegye hozzá, hogy mekkora összegre van szüksége a városnak ahhoz, hogy ezeket lecserélje.

  • Én pedig garanciát vállalok arra, hogy kormányváltás után rövid időn belül megszerzem ezt az összeget a kormánytól Kecskemét városának, és a közvilágítást hamarosan felújíthatjuk.”

Hasonló cikkünk:  Újabb rangos elismerést kapott Ulrich Gábor filmje, a Dűne

A Facebookon is közzétett közleményt Márki-Zay Péter a következő mondatokkal kommentelte:

“A kecskeméti közvilágítást rendbe kell tenni a kormányváltás után, ahogy Hódmezővásárhelyen tettük. Hajrá, Bodrozsán Alexandra!”

A KecsUP is sokat foglalkozott korábban Kecskemé közvilágításával. Ezeket az anyagokat itt találja.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...