fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Egy keresztény portál felmérése szerint hiteltelen a politikusok kereszténységre hivatkozása

- Advertisement -

A Szemlélek, keresztény szerzők által írt és működtetett portál, online kérdőívére 2688-an válaszoltak. Többségük hívő, vallásgyakorló volt. Római katolikus (57,6%), református (10,2%), evangélikus (3,5%), de gyakorlatilag az összes ismert vallási közösség képviseltette magát. 17,9 százalék vallotta magáról, hogy nem tartozik felekezethez, 72-en ateistának – írja a 24.hu.

A lap szerint a felmérés drámai összképet hozott egyház és állam kapcsolatáról. A legfontosabb megállapítások a következők:

  • A keresztényeknek nincs hiteles politikai képviseletük.
  • Hiteltelen a politikusok hivatkozása a keresztény értékekre.
  • Átláthatatlan az egyházak gazdálkodása

A válaszolók több, mint 80%-as szerint probléma, hogy a kereszténység a politikai kommunikáció része lett. A válaszadók háromnegyede szerint nem igaz, hogy CSAK a jobboldali, konzervatív politikával azonosulhat egy keresztény. 70,9 százalék gondolja úgy, hogy ma Magyarországon nincs olyan politikai szervezet, amely hitelesen képviselné a kereszténység gondolatait, tanításait – írja a hírportál a felmérés fontosabb megállapításait. Bővebben a 24.hu-n olvasható a felmérésről.

Hasonló cikkünk:  A biodíszlet szerepén innen és túl – Nőnap és előkampány Kecskeméten

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...