fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Gördülő sztrájk, 3. nap – a kecskeméti Arany János Iskola pedagógusai nem adják fel

- Advertisement -

A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete március 25-től gördülő sztrájkot hirdetett, vagyis országszerte nem egyszerre, hanem mindig más-más iskolában tartanak munkabeszüntetést a tiltakozó tanárok. A szakszervezetek célja, hogy fenntartsák a sztrájkot az ország minden részén – és mindezt úgy, hogy a tanárok ne rokkanjanak bele anyagilag.

Sok kecskeméti pedagógus is csatlakozott – mint arról beszámoltunk a kecsup-on – a március 16-án kezdődő országos munkabeszüntetéshez, amire azután került sor, hogy a január 31-i, kétórás figyelmeztető sztrájk után sem vesz tudomást a kormány a szakszervezetek által már hónapokkal korábban ismertetett követeléseikről.

A bérek rendezéséért, a munkaterhek csökkentéséért, a szabad sztrájkjog gyakorlásáért sztrájkolnak, összességében pedig a hazai oktatásban felgyülemlett problémák sürgős megoldására hívják fel a kormányzat figyelmét. Néhány nappal ezelőtt a kabinet azt jelezte, hogy a választások előtt nem kerül sor tárgyalásokra.

Az Arany János Iskola pedagógusai eltökéltek

Március 16-án az Arany János Általános Iskola 28 pedagógusa lépett sztrájkba, amit a legtovább tartottak fenn a kecskeméti iskolák között. Tiltakozásukat március 28-a óta a gördülő sztrájkhoz való csatlakozással folytatják.

Hasonló cikkünk:  A hirdetőtáblák és a politikai reklámok is napirendre kerülnek a közgyűlésen

A széchenyivárosi iskola 23 sztrájkoló és további 9 támogató pedagógusa így fogalmaznak arról közösségi oldalukon, miért eltökéltek a céljaik mellett:

Mi, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola alulírott pedagógusai nyilatkozatban jelentjük be, hogy továbbra is felháborítónak tartjuk a kormány párbeszédképtelenségét. Mivel korlátlan ideig sem a diákokkal való foglalkozásról, sem a kieső bevételről nem mondhatunk le, gördülő sztrájkkal folytatjuk a tiltakozást: minden nap csak néhány kolléga tagadja meg a munkavégzést, a tiltakozó tanárok közösségének támogatásával.

Szeretnénk felhívni a társadalom figyelmét az oktatás jelenlegi súlyos, válságos helyzetére. Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják a minőségi munkavégzés alapfeltételeit, az elviselhető munkaterhelést a diákok és a tanárok számára. Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot. Amennyiben nem oldjuk meg sürgősen az oktatásban tapasztalt problémákat, gyermekeink színvonalas tanulását és jövőjét kockáztatjuk.

A sztrájk alapjog!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...