fbpx
21 C
Kecskemét
2023. május 30., kedd

FRISS HÍREK

Lakossági fórumot tartanak a Dobó körútra tervezett plázáról és parkolóházról

2022. március 24-én csütörtökön 17:30 órától a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában lakossági fórumot szervez a belváros önkormányzati képviselője, Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület), aminek a témája a Dobó körútra (a volt DOMUS áruház előtti parkoló helyére) tervezett kereskedelmi és parkolóház építése.

A fórumra meghívást kaptak a Városháza illetékesei, a beruházó UNIVER-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., a környékbeli és a helyi lakosok, illetve az ügyben eddig megszólaló civil egyesületek is.

Miről is szól az Univer-ügy?

A tervek szerint, amit számos kecskeméti civil egyesület és a helyi lakosok jelentős része sem támogat, a Dobó körútra tervezett többemeletes Univer parkolóház- és bevásárlóközpont miatt fákat vágnának ki, a területet 80%-ban beépíthetővé tennék, a zöldfelületet 10%-ban minimalizálnák, az épületmagasságot pedig 12 méterben maximalizálnák. Szerintük ezzel élhetetlenné válik a belváros és ellentétes a város stratégiai dokumentumaival is. Ezzel szemben áll a kecskeméti önkormányzatot vezető politikai elit véleménye, akik úgy vélik, hogy a több mint 400 parkolóbál álló parkolóház megoldaná a belváros parkolási gondját.

Hasonló cikkünk:  1917-ben, az első világháború árnyékában játszott Kecskeméten először az FTC
Hasonló cikkünk:  Hétvégén a Nyíri erdőben és Lakitelek-Tőserdőn "Muzsikál az erdő"

A Dobó körútra tervezett parkolóházról és bevásárlóközpontról szóló ügyről több írásunkban is beszámoltunk már például itt és itt és itt is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...