fbpx

FRISS HÍREK

Lakossági fórumot tartanak a Dobó körútra tervezett plázáról és parkolóházról

- Advertisement -

2022. március 24-én csütörtökön 17:30 órától a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában lakossági fórumot szervez a belváros önkormányzati képviselője, Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület), aminek a témája a Dobó körútra (a volt DOMUS áruház előtti parkoló helyére) tervezett kereskedelmi és parkolóház építése.

A fórumra meghívást kaptak a Városháza illetékesei, a beruházó UNIVER-Coop Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., a környékbeli és a helyi lakosok, illetve az ügyben eddig megszólaló civil egyesületek is.

Miről is szól az Univer-ügy?

A tervek szerint, amit számos kecskeméti civil egyesület és a helyi lakosok jelentős része sem támogat, a Dobó körútra tervezett többemeletes Univer parkolóház- és bevásárlóközpont miatt fákat vágnának ki, a területet 80%-ban beépíthetővé tennék, a zöldfelületet 10%-ban minimalizálnák, az épületmagasságot pedig 12 méterben maximalizálnák. Szerintük ezzel élhetetlenné válik a belváros és ellentétes a város stratégiai dokumentumaival is. Ezzel szemben áll a kecskeméti önkormányzatot vezető politikai elit véleménye, akik úgy vélik, hogy a több mint 400 parkolóbál álló parkolóház megoldaná a belváros parkolási gondját.

Hasonló cikkünk:  Szalvétára nyomott üzenettel kedveskedik az Alibi - máshol milyen ötletek vannak?

A Dobó körútra tervezett parkolóházról és bevásárlóközpontról szóló ügyről több írásunkban is beszámoltunk már például itt és itt és itt is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...