fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Media1: A közpénzzel kitömött médiaholdig a Fidesz szekerét tolja, kikerülve a választási szabályokat

A kormánypárti KESMA/ Mediaworks nem a saját médiatermékeire fordítja az egyébként közpénzekből származó büdzséje egy részét, hanem a Fideszt kezdte el népszerűsíteni a fizetett hirdetésként a közösségi médiában, például a Facebookon és a Google Ads hirdetési hálózatban – írja a Media1.hu.

A lep szerint a Világgazdaság című lap internetes oldala, a vilaggazdasag.hu, mely fizetett hirdetéseket adott fel a Google Ads hirdetési hálózaton és a Facebookon is, hogy népszerűsítse a kormány családtámogatással kapcsolatos népszerű intézkedéseit. A banneren, amelynek sarkában egy Magyarország formájú rántott hús is megjelenik, a hirdetés headline szövege így szól: „Minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására”. Ezt lekattintva politikai propagandacikket kapunk a Fidesz-kormány az utóbbi időben bevezetett népszerűségjavító intézkedéseiről – teszi hozzá a portál.

“Mindez arra utal, hogy így kerülik ki a kampányszabályozást, és egy magánvállalattal, a kormányközeli, mintegy 500 médiatermékkel rendelkező KESMA / Mediaworks vállalattal fizettetik ki a Fidesz kampányának egy részét.Utóbbi cég büdzséjéhez egyébként az adófizetők jelentősen hozzájárultak az utóbbi években, vagyis gyakorlatilag az adófizetők fizetik  a Fidesz furcsa kampányát, ugyanis a KESMA/Mediaworks bevételeiben jelentős szeletet hasítanak ki az állami hirdetések.”

A lap emlékeztet egy hasonló esetre is, amikor a KESMA egyik megyei lapja az ottani fideszes jelölt mellett kampányol.

Hasonló cikkünk:  Nem akarnak monstrumot a Dobó körútra, lakossági fórum volt az Univer beruházásról

A kecskeméti önkormányzati sajtó esete

Már több alkalommal írtunk arról, hogy a saját működési szabályaira fittyet hányva, a kecskeméti fideszes önkormányzat sajtója, nagy elánnal támadja főként Bodrozsán Alexandra összellenzéki jelöltet (Bács megye 2-es körzet).

Hasonló cikkünk:  Hangosabb kampány Szeberényi és Bodrozsán között folyik Kecskeméten

A lejárató cikkek hirdetésére a Facebookon már legalább több, mint 1,5 millió forintot költött el eddig az adófizetők pénzéből az önkormányzati sajtó. Ugyanakkor Bodrozsán riválisát, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármestert csakis pozitív környezetben szerepeltetik, és ezekre a cikkekre is már több százezer forintot költöttek el.

Az önkormányzati sajtó működését többek között így írják elő a szabályok:

 • A médiaszolgáltatásban közzétett műsorszámok összessége illetőleg ezek
  bármely tartalom vagy műfaj szerinti csoportja nem állhat párt, vagy politikai
  mozgalom, illetve ezek nézeteinek szolgálatában.
 • A közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről, vitatott
  kérdésekről a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, időszerűnek,
  tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie.
 • A szerkesztésben érvényesülnie kell a nézetek, vélemények sokféleségének,
  beleértve a kisebbségi álláspontot is.”

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...