fbpx
15 C
Kecskemét
2022. május 18., szerda

FRISS HÍREK

Újságírót fenyegettek meg

Újságírót fenyegetett a Demeter Szilárd-féle sajtó erdélyi főnöke, elítélte a bíróság

2021. március 15-én az erdélyi Szőke László, a magyar közpénzből összegrundolt, számos sajtóorgánumot magába foglaló Médiatér Egyesület fejlesztési igazgatója úgy gondolta, hogy a sajtószabadság napján fogalmazza meg vehemens véleményét Parászka Borókával, a Marosvásárhelyi Rádió újságíróval kapcsolatban, és kiírta a közösségi médiába, hogy utóbbi megérdemelné, hogy agyonverjék – írja az azonnali.hu.

Szőkének az nem tetszett, hogy Parászka bírálta a magyar kormány hozzáállását a vakcinákhoz:

 „Szegény Boróka. Hülye, de legalább van nekünk. Legalább. Néha gondolkodom, hogy kell-e figyelnünk rá. Nem. Agyonverni sem érdemes, de megérdemelné”.

– írta akkor Szőke a Facebookra.

Az ügy elég nagy visszhangot keltett, nemcsak a romániai, hanem a magyarországi sajtóban is.

Ezután Parászka polgári pert indított Szőke ellen, és erkölcsi kártérítést követelt tőle, amiért az fenyegette.Parászka érvelése szerint ugyanis az újságírók megfélemlítése nem maradhat büntetlenül, és az efféle fenyegetések csak súlyosbítják azokat a körülményeket, hogy sokszor a dolgukat végző újságírók eleve zaklatásnak vannak kitéve, és különös tekintettel arra, hogy Szőke nem kért bocsánatot.

Hasonló cikkünk:  Horvát levéltár: „Orbán úr nyilvánvalóan eltévedt a történelem egy villanásában”

Az ügyben a Székelyudvarhelyi Bíróság hozott döntést, amelyben elsőfokon részlegesen elfogadta Parászka keresetét, és Szőkét 1000 eurónyi (368 ezer forintnyi) összeg kifizetésére kötelezi, illetve arra, hogy az ítéletet legalább egy hónapig megjelentesse a személyes Facebook-oldalán. Az ítélet nem jogerős, harminc munkanapon belül fellebbezhető az alperes részéről.

Hasonló cikkünk:  Macron megmutatta, mi a különbség Magyarország és Franciaország között
„Örülök, hogy ez a fajta agresszió nem maradhat büntetlenül, és bízom benne, hogy jogerős lesz az ítélet. Az így megítélt kártérítést jótékonysági célokra, az erdélyi magyar szabad sajtó támogatására fogom felhasználni”

– nyilatkozta Parászka Boróka az Azonnalinak.

A Szőke László által is vezetett Erdélyi Médiatér Egyesületet Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója álmodta meg, az elmúlt években több millió eurónyi támogatást kapott magyar közpénzből.

Az ítélet kapcsán keresték Szőke Lászlót is, de egyelőre nem érték el.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...