fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Inkább Gyurcsányt és Márki-Zayt, mint az összefogást hibáztatják az ellenzéki szavazók

- Advertisement -

Az aktív szavazóknak egyaránt 57 százaléka tartja felelősnek Gyurcsány Ferencet és Márki-Zay Pétert az ellenzéki összefogás április 3-i kudarcáért a kormányközeli Nézőpont Intézet friss, Magyar Nemzetben ismertetett közvélemény-kutatása szerint. Gyurcsány esetében 28, Márki-Zay esetében 29 százalék gondolja azt, hogy az adott politikus nem tehető felelőssé a választási vereségért.

A Nézőpont, illetve a kormányközeli média által következetesen baloldalinak nevezett ellenzéki szavazók többsége (mindkettőjük esetében az ellenzéki szavazók 53 százaléka) egyik nevesített politikust sem tartja felelősnek. Az ellenzéki táboron belül a szavazók nagyjából harmada okolta őket (Gyurcsány Ferencet 33 százalék, Márki-Zay Pétert 35 százalék) az ellenzék választási veresége miatt.

Az összes aktív szavazóra és az ellenzéki szavazókra is igaz, hogy a hatpárti összefogást kevésbé (46, illetve 25 százaléknyian) tartják az áprilisi kudarc okának.

Hasonló cikkünk:  Lelkes állatvédők, aktív civilek, hiányos ügyeleti rendszer – állatvédelem Kecskeméten

A kutatással kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a Nézőpont annak a két ellenzéki politikusnak a felelősségét firtatta, akiknek az összemosására egy teljes kampányt húzott fel a kormányoldal a választások előtt.

Via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...