fbpx

FRISS HÍREK

Orbán reggel egyszerűen lekommunistázta a magyar választók több mint felét

- Advertisement -
  • Választásra jogosultak száma a választás kitűzésekor: 8 221 065.
  • Ezen belül a levélben szavazásra jogosult választópolgárok száma: 425 956.
  • Magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok száma: 7 795 109

– tette közzé a hivatalos adatokat a Választási Iroda a honlapján.

2022. április elején a kormánypárti oldal és az egyesült ellenzék fej-fej mellett áll az utóbbi napokban megjelent közvéleménykutatások szerint.

A Fidesz pártlistára 2010-ben körülbelül 2 700 000 szavazat érkezett, míg az akkor külön induló ellenzéki pártokra (Jobbik, MSZP, DK, P, LMP, Momentum, illetve az azóta eltűnt Együtt és SZDSZ) összesen 2 250 000. 2014-ben az Orbán-párt mintegy 600 000 szavazót vesztett, míg a nem-Fideszes oldal nagysága megközelítette a 2 600 000-at. 2018-ban a Fidesz visszahozta magát 2 600 000 fölé, míg az ellenzéki oldal (ekkor is külön indultak) valamelyest növekedett is.

Fotó: törökgáborelemez Facebook

Mindhárom választást Orbánék nyerték, időközben viszont egy teljesen új választási törvényt alkottak, ami nélkül sem 2014-ben, sem 2018-ban már nem lett volna 2/3-os parlamenti többsége a Fidesz-KDNP-nek. Ezért ezek az eredmények nem tükrözik vissza a magyar társadalom valós politikai nézeteit.

Hasonló cikkünk:  Az ENSZ főbiztosa figyelmeztetést adott ki a magyarországi választásokkal kapcsolatban

Orbán azt is üzenhette volna reggel, hogy: Tisztelt Honfitársaim! Ma éljenek a választójogukkal

2022-ben a Fidesszel szemben az ellenzéki pártok közös listán indulnak (Jobbik, MSZP, DK, P, LMP, Momentum), tehát leegyszerűsítve van egy körülbelül egyforma fideszes és egy nem-fideszes választói oldal, amiről a legpontosabb képet ma este 19 óra után fogunk kapni. És tegyük még hozzá azokat a pártokat is (eltekintve a kamupártoktól), akik szintén ellenzéki szerepből szeretnének bejutni a parlamentbe, legalább kettő ilyen van, a Mi Hazánk és a Kutya Párt.

Orbán Viktor reggeli kommunistázó üzenetét nehéz nem úgy értelmezni, mint az átkosban elhíresült „aki nincs velünk, az ellenünk van” mottót, hogy most is az van, hogy aki nincs velünk az kommunista, tehát ellenünk van. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) hívott politikai felépítménybe ezek szerint 12 év után sem fér bele a magyar választók több mint fele. Orbán Viktor miniszterelnök reggeli Facebook üzenetében azt is írhatta volna a magyar választók számára, hogy:

Tisztelt Honfitársaim! Ma éljenek a választójogukkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...