fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Százezrekkel nőtt a polgármester és sokkal az alpolgármesterek fizetése

- Advertisement -

Jó napja volt ma Kecskemét polgármesterének és alpolgármestereinek. Az önkormányzati törvény ugyanis növelte a megyei jogú városok polgármestereinek fizetését 1,3 millió forintra. Ezt kellett a közgyűlésnek is megerősítenie szavazatával. Az előterjesztő jegyző annyit fűzött ehhez a szavazás előtt, hogy évek óta nem változott a polgármester fizetése és jutalmat sem vett fel, a mostani emelést pedig törvény írja elő.

Bodrozsán Alexandra nem szavazott a fizetésemelésre

Egyetlen hozzászólás sem érkezett, mindenki meg is szavazta a képviselők közül, egyedül Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselő nem nyomott semmilyen gombot. A KecsUP-nak elmondta, hogy hiába törvényi előírás, ő nem ért vele egyet. Példaként elmondta, hogy manapság bármiről törvényt hozhat a Fidesz, akár az önkormányzatok kivéreztetéséről is, attól ő még nem fog igennel szavazni a közgyűlésben, ha más a véleménye.

Hasonló cikkünk:  Túladna a város a Gizella téri ingatlanon és még keresi gazdáját a bezárt Csongrádi úti óvoda

Így alakulnak az új fizetések

A testület tehát megszavazta Szemereyé Pataki Klaudia polgármester fizetésének szűk 1 millió forintról 1,3 millió forintra való megemelését, valamint a költségtérítése is havi 150 ezerről 195 ezer forintra emelkedett. Ehhez jön még havi 46 forint nyelvpótlék.

Miután az alpolgármesteri fizetések a polgármesteri fizetéstől függnek, azok is emelkedtek, és azt is megszavazta a közgyűlés. Így a három főállású alpolgármesternek mintegy 900 ezer forintról 1 millió 170 ezer forint lett a fizetése. Költségtérítésük 175 ezer forint lett. A társadalmi alpolgármesterek tiszteletdíja 450 ezerről 585 ezer forintra nőtt. Költségtérítésük havi kb. 87 ezer forint.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...