fbpx
14.6 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

15-szörösére nőtt a kínai vakcinát beszerző magyar cég árbevétele

- Advertisement -

Igen sikeres évet zárt tavaly a kínai vakcinát beszerző Danubia Pharma Kft., amely év végén egyesült a Syntonite Med Zrt.-vel – írja az mfor.hu a cég beszámolójára hivatkozva.

A vállalkozás árbevétele az előző évi 3,4 milliárdról 54,8 milliárd forintra emelkedett.

Nagyot nőtt a személyi jellegű ráfordítás is: a korábbi 2,1 millió után tavaly 352,9 millió forintot költöttek erre. Ennek hátterében részben a dolgozók számának növekedése áll, 2020-ban ugyanis 1, tavaly 5 fő dolgozott a cégben. Bérköltségük 42 millió forint volt, megbízási jogcímen 226 millió forintot számoltak el.

A bevételek és a ráfordítások eredményeként üzemi szinten 5,7 milliárd forintos nyereséget mutatott ki a cég, amit a pénzügyi műveletek eredménye és az adófizetési kötelezettség még csökkentett. Árfolyamveszteség címén ugyanis 825 milliót bukott a cég, adóként pedig 441 milliót kellett befizetnie az államkasszába.

Hasonló cikkünk:  Polt Péter lemondását követeli Magyar Péter, miután az ügyészség beidézte őt

Az évet 4,4 milliárd forint tiszta profittal zárta a Danubia Pharma. A pénzt nem fizették ki osztalékként, így saját tőkéje 1,2 milliárdról 5,7 milliárdra nőtt, a vagyonelemek meg is jelentek a jogutód, Syntonite Med mérlegében, amely szintén közzétette éves beszámolóját. Ott a legjelentősebb változás, hogy lett a cégnek két alkalmazottja, melyek után 36,5 millió forintos bérköltséget számolt el, ami több mint havi bruttó 1,5 milliós bért feltételez.

Az mfor.hu azt írja, hogy a csatolt közgyűlési határozatból derült ki, hogy a kínai vakcinabizniszből a Danubia Pharmánál megtermelt profit a végső tulajdonosokhoz kerülhetett, mert úgy döntöttek, 5 milliárd forintot kivesznek a cégből osztalékként.

Korábban ITT írtunk arról, hogy a kínai vakcinabiznisz után kutakodva, a céges adatokban hogyan jutottunk el Kecskemétre.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...