fbpx
0.1 C
Kecskemét
2023. december 7., csütörtök

FRISS HÍREK

Jól szerepeltek a Mercedes diákjai a Szakma Sztáron

- Advertisement -

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a kezdetektől elkötelezte magát a jövő járműszakembereinek képzése mellett. A vállalat oktatási programjaival nem csak a saját munkatársainak a folyamatos fejlődését támogatja, hanem úttörőként partneri szerepet vállal a duális képzés – szakiskolai és egyetemi szintű – szervezésében. Emellett pedig az autóipari szakember-utánpótlás biztosítása érdekében otthont ad az olyan nívós szakmai versenyeknek is, melyek célja a gyakorlatigényes, versenyképes járműipari ismereteket és készségeket adó szakmák népszerűségének és társadalmi elismertségének növelése – áll a vállalat közleményében.

A 2022-es évben a „Szakmát a kézbe!” szlogennel hirdették meg a szervezők a Szakma Sztár Fesztivált. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), amelyeken a kecskeméti duális képzésben résztvevő 14 tanulónk is indult.

Hazai pályán

A járműfényező, járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó válogatójának, valamint a szerszámkészítő szakma válogatójának és döntőjének is a Mercedes-Benz Academy Kecskemét – Magyarország egyik legkorszerűbb oktatási központja – adott nem csak otthont, de a versenyhez szükséges gépeket és anyagokat is biztosította a tanulóknak. A megmérettetés kétnapos elődöntőjére március végén került sor, amelyre hazánk több iskolájából érkeztek versenyzők.

A versenyen kiválóan szerepeltek a Mercedes-Benz Academy Kecskemét diákjai is. A döntőben a szerszám- és készülékgyártó szakmában három, a járműfényező, járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó szakmában pedig kettő, illetve a karosszérialakatos szakmában egy, míg a gépjármű mechatronikus szakmában három tanuló képviselhette a Mercedes-Benz gyárat és a Kecskeméti Szakképzési Centrumot.

Hasonló cikkünk:  Pressman szerint nagyon veszélyes út a szuverenitásvédelmi törvény elfogadása

A járműfényező szakma országos döntőjére és az eredmények kihirdetésére a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban került sor 2022. április 27-én, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztivál keretein belül.

Dominancia a szerszámkészítők kategóriájában

A szerszámkészítő szakma döntőjében mind három dobogós helyet a vállalat duális képzésének növendékei nyerték, és ugyanúgy három helyezés született a gépjárműmechatronikai technikus kategóriában is. Az elsők között szerepeltek a tanulók a járműfényező, valamint a karosszéria lakatos versenyszámokban is.

„Büszkék vagyunk tanulóinkra, a Mercedes-Benz Academy Kecskemét diákjaira, akik kiemelkedő eredményeket értek el” – írja a vállalat hozzátéve, hogy az ő példájuk is bizonyítja a Mercedes által támogatott duális képzés sikerét. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban elsajátított gyakorlati képzés olyan modern tudáshoz, járműipari ismeretekhez juttatja a diákokat, amely hosszú távon biztosít számukra sikereket a munkaerőpiacon.

A díjazottak névsora:

Szerszámkészítő szakma:

1. hely: Orbán Norbert

2. hely: Ürögdi Zsombor

3. hely: Tóth Krisztián

Gépjárműmechatronikai technikus szakma:

1. hely: Fülöp Soma

2. hely: Szilágyi Roland

3. hely: Petrényi Zsombor Koppány

Járműfényező szakma:

1. hely: Drancsházi Olivér Henrik

3. hely: Kovács Imre István

Karosszéria lakatos szakma:

2. hely: Tóth Dávid Zsolt

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...