fbpx
13.4 C
Kecskemét
2023. június 1., csütörtök

FRISS HÍREK

Nyitott kérdés még, hogy hol játszik az újonc KTE. Itthon vagy az MTK pályán?

A Kecskeméti TE a szombathelyi győzelmét követően feljutott a labdarúgó bajnokság élvonalába. Évekkel ezelőtt játszott már itt a lila-fehér csapat, de licenc hiányában 2015-ben nem indulhattak, ezért osztályokkal visszasorolták a kecskeméti focicsapatot. A visszaesés akkora volt, hogy előbb a megyei osztályban éveket játszott, majd felkerülve az NBIII-ba szinte évente szintet lépett, most egészen az első osztályig.

Stadion hiányában a legégetőbb kérdés az, hogy hol játszhatja a hazai mérkőzéseit a KTE?

A kecskeméti csapat ügyvezetője, Filus Andor a Nemzeti Sportnak erről így nyilatkozott:

„Az MLSZ legfontosabb előírása a fedett nézőtér . Ez a másodosztályban is szabály, de vannak létesítmények, amelyekben ponyvával fedik be az ülőhelyeket, szóval, nincs részletezve pontosan, mit jelent a fedett lelátó. Máshol évek óta nincs ilyesmi, a csapat mégis kap engedélyt, igaz, csak az NB II-re, így a szövetség jóindulatán, engedékenységén múlik, rendezhetünk-e otthon bajnoki mérkőzést.

Szerdán az MLSZ illetékeseivel konzultálunk, pályabejárást tartunk, megbeszéljük, mit tehetünk, és mit kell tennünk azért, hogy hazai pályán futballozhassunk. Mondani sem kell, ez a célunk, a kecskeméti szurkolók miatt mindenképp szeretnénk megegyezni a szövetséggel, bizakodunk. Rajtunk nem múlik, megtennénk, ami tőlünk telik, a találkozón ott lesz Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is. Úgy gondoljuk, az élvonal átlagos nézőszámán tudnánk emelni, de csakis otthon, ez nem kérdés.”

Az ügyvezető elmondta, a csapatbuszok és a VIP-vendégek elhelyezése is fontos szempont, a stadion adottságai nyilván meghatározzák a klub lehetőségeit, de érthetően bántana mindenkit, ha ilyen, a laikus számára kevésbé fontos kérdésen múlna, saját otthonában rendezhetné-e a mérkőzéseit az együttes.

Hasonló cikkünk:  Szoros küzdelemmel ért véget a TradeLog Squash Liga, az eredményhirdetésen jártunk - videóval
Hasonló cikkünk:  Hajrá hírös város! - videón mutatjuk a KTE-szurkolótáborát

A licenckérelemhez csatolni kellett egy opciót, amellyel akkor élne a klub, ha végül nem játszhatna Kecskeméten (az MTK küldött árajánlatot a KTE-nek, így a Hidegkuti Nándor Stadiont nevezték meg a lila-fehérek), de egyelőre nyitott kérdés: hol játszik majd az újonc?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...