fbpx
22.2 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

3 ütemben lesz új stadionja Kecskemétnek

Elérte a stadionépítési láz Kecskemétet is, derül ki a klub honlapján közétett hírből. Mint azt mi is megírtuk, a feljutás után a jelenlegi stadion már nem felel meg az előírásoknak, az MLSZ le is adta a listát, hogy miket kell fejleszteni, hogy továbbra is otthon játszhasson a csapat.

– Jól haladunk a munkával, gyakorlatilag a bajnokság lefújásával azonnal megindultak a felmérési folyamatok, mind a klub, mind az MLSZ részéről, majd a munkálatok is – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője. – A legfontosabb szempont jelenleg a biztonsági szabályoknak való megfelelés, illetve az alapvető technikai követelmények kiépítése. Tényleg mindenki mindent megtesz azért, hogy NB I-es meccseket rendezhessünk Kecskeméten – mondta el Dr. Filus Andor, a klub ügyvezetője.

A KTE ügyvezetője szerint összesen három ütemben, 1.6 milliárd forintos összegből minden szempontból NB I-es stadiont lehetne kialakítani Kecskeméten, az első ütemnek tekinthetőek a mostani fejlesztések.

Hasonló cikkünk:  Interjú Szabó Istvánnal, a KTE vezetőedzőjével feljutásról és felkészülésről

A másodikra jó sansz lenne a katari világbajnokságnak köszönhetően a téli szünetben, ami november 12-vel el is kezdődik idén az NB I-ben. Abban a kettő és fél hónapban lehetne megvalósítani a fedett lelátót, kialakítva a megfelelő kiszolgáló egységeket, vizes blokkokat a régóta lezárt városi oldalon, ami így szintén újra szurkolók fogadására alkalmassá válna.

Hasonló cikkünk:  Már csak bejárósként lehet jelentkezni a PT táboraiba

A harmadik ütemben jöhetne a pályafűtés kiépítése, valamint az új gyepszőnyeg lerakása, illetve a strand felőli lelátó fedése a bajnokság végeztével.

– Amennyiben ezt meg tudnánk valósítani, úgy minden infrastrukturális felételnek meg tudnánk felelni az élvonalban, az ehhez szükséges forrásokat a városvezetéssel és az országgyűlési képviselőkkel közösen keressük még. – mondta dr. Filus Andor.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...