fbpx
22.2 C
Kecskemét
2022. augusztus 12., péntek

FRISS HÍREK

A legjobb álláskereső portálok Magyarországon 2022-ben

Magyarország jelenleg egy gyorsan növekvő és felzárkózó ország az Európai Unióban. Az ország része a Schengen övezetnek, így a Magyaroszágon munkát vállalók szabadon közlekedhetnek az Európai Unió országaiban. A magyar gazdaság robosztus és diverzifikált, a különböző szektorok magas termelékenységi szintet biztosítanak. A külföldi munkavállalók a turizmusban, a vendéglátó üzletágban, a számítástechnikában és műszaki területeken kereshetnek maguknak vonzó állásokat.

Budapest óriási szerepet játszik a magyar gazdaságban. A szolgáltatóipar, a befektetések, a gyártási egységek és más iparágak nagymértékben koncentrálódnak a fővárosra. Habár vidéki városokban és falvakban is működnek komoly ipari tevékenységek, a legnagyobb egységet továbbra is a főváros adja.

A külföldi munkavállalók viszonylag jó eséllyel találnak maguknak munkát. Ha a munkavállaló az EU-s országból származik, akkor ugyanolyan eséllyel indul, mint egy magyar munkavállaló. Ha viszont az EU-n kívülről érkezik a munkavállaló, akkor már nehezebb feladata van, mert munkavállalási engedélyre van szüksége. Az EU-n kívüli munkavállalóknak könnyebb elhelyezkedniük Magyarországon, összehasonlítva Nyugat-Európával, mert a fizetések jóval alacsonyabbak, mint nyugaton.

Hol kereshet a megfelelő állások után?

Az állásokat hagyományosan az álláskereső portálokon találhatja meg. Azonban az utóbbi időszakban rengeteg egyéb helyen is találkozhat álláshirdetéssel. Így újságokban, televízióban az interneten különböző reklámhirdetések formájában jelennek meg álláshirdetések. Azonban még az online szerencsejáték felületeken is találkozhat velük, például online nyerőgépek, kaszinójátékok játszása közben jelenhetnek meg a hirdetések.

A legjobb állásportálok Magyarországon

Állásportálok széles választéka található Magyarországon, amelyeknél az álláskeresők állások óriási választékából választhatnak. Az álláskereső oldalak legnagyobb előnye az, hogy ingyen hozzáférhető a tartalom, azaz a regisztráció nem igényel semmilyen befizetést. A legjobb álláskeresők kitűnnek a minőségükkel és a szolgáltatás tartalmával, bizonyos oldalak kifejezetten a legjobb állákereső oldalakat szedik listába különféle szempontok alapján. A legjobb álláskereső oldalak közé tartoznak a Profession.hu, a Jobline.hu, a Workania.hu, a Jobinfo.hu, a careerjet.hu, a CVonline.hu, a Kelly Services, a Randstad, és a Hays. Míg bizonyos portálok munkaközvetítő cégek oldalainak felelnek, addig mások különböző újságok speciális tartalmaként jelennek meg. A jobline.hu például részben a HVG hetilap állásajánlatainak felel meg. Az álláskereső portálok fő előnye az, hogy nemcsak a munkakereső munkavállalók, hanem munkaadók is kereshetnek a feltöltött munkavállalói profilok között. Az alábbiakban röviden ismertetjük néhány álláskereső portál fontosabb jellemzőit.

Profession.hu

A profession.hu a legnagyobb álláskereső portálnak számít Magyarországon, ahol több mint tízezer állás közül válogathatnak a munkavállalók. Egy igazi remek álláskereső portálként nemcsak álláshirdetések, hanem minden egyéb az állásokkal kapcsolatos információ is megtalálható. A portál weboldala jól áttekinthető és megszerkesztett, a menüpontok áttekinthető listája segíti a felhasználókat. Az állások megtekintésén kívül további menüpontok állnak rendelkezésre, ahol az önéletrajzát töltheti fel, állásértesítőt vagy önéletrajzot készíthet. A munkaadó viszont nem térítésmentesen vehetik igénybe a Profession.hu szolgáltatásait. A weboldalon ötféle menürendszer közül választhatnak. Míg a Pro+ a legnagyobb elérésű álláshirdetést biztosítja, addig az Optimum bármely pozíciótípushoz kínál megoldásokat. A Classic egy egyszerűbb kialakítást biztosít, a Start Prémium kiemelt hirdetési termékeket, és Start pedig pénztárcabarát termékeket biztosít.

Hasonló cikkünk:  Vezetékek és vezeték-összekötők haszna a mindennapokban
Hasonló cikkünk:  Államosításból sosem elég, most a háziorvosi praxisok és a szakrendelők jönnek

Jobline.hu

A Jobline.hu a HVG hetilap álláskereső portálja, ahol a jelöltek részletes szűrőrendszer mellett végezhetik el a kereséseket. Az álláskategóriáknál választhat az egészségügy, pénzügy, logisztika, adminisztráció, értékesítés, gyártás, műszaki terület és telekommunikáció közül. Az állásajánlatok mellett diákmunkák közül is választhatnak a jelöltek. Továbbá szakmunka, illetve home office ajánlatok közül is választhatnak.

CVonline.hu

A CVonline.hu egy tetszetős kivitelű online álláskereső, ahol különböző, egy jól áttekinthető rendszer segítségével kereshetnek az állások közül. Az egyik lehetőség a kategóriák szerinti bontás, míg a másik keresés a települések, illetve megyék szerint történik. A tudástár menüpontban az álláskeresésről, önéletrajzról, motivációs levélről, munkahely változásról, felmondásról, elbocsátásról, bérkalkulátorról és gyakran intézett kérdésekről szerezhet hasznos információt. A munkadóknak különböző csomagok állnak rendelkezésre, mint például a Basic, a Prémium és a Master, amelyek különböző árkategóriákban és szolgáltatási minőséget biztosítanak. A hirdetési csomagoknál az alábbi szolgáltatások közül választhatnak, mint például 30 napos álláshirdetés, megjelenés az álláskereső e-mailekben, ingyenes hozzáférés a jelöltkezelő rendszerhez, állás megjelenése együttműködő portálokon, megjelenés bármelyik kategóriában, hirdetés automatikus heti frissítése, kiemelt hirdetés megjelenés hirdetés teljes időtartama alatt, szakértői hirdetéskezelés, célzott e-mail küldés, megjelenés a Facebookon.

Kelly Services

A Kelly Services egy nagy amerikai nemzetközi munkaközvetítő cég, amely gyakorlatilag minden országban, így Magyarországon is jelen van, és mind a munkavállalóknak, mind a munkaközvetítőknek egy komoly ajánlatot kínál. Az alábbi területeken kínál a portál minőségi állásajánlatokat: gyártás, termelés, IT, Telekom, pénzügy, könyvelés, szolgáltató és üzleti központok, logisztika, beszerzés, értékesítés, marketing, humán erőforrás és gyógyszeripar és élettudomány. A szolgáltató a munkáltatóknak a hagyományos munkaerőpiaci szolgáltatásokon kívül munkaerő kölcsönzéssel, munkaerő közvetítéssel, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásával és munkerőtoborzási szolgáltatás kiszervezésével foglalkozik. A menürendszer egy kissé elrejtett, nem teljesen áttekinthető. Az állásajánlatok biztosításán kívül a portál karriertippeket, útmutatásokat és különböző szolgáltatásokat, kiválasztást, kiszervezett toborzást, tanácsadást és ajánlatkérést biztosít.

Randstad

A Randstad egy holland munkaközvetítő globális játékos, amely az egész világon kínál munkaközvetítői szolgáltatásokat. A mai technológia által irányított világban a Randstad segíti a munkakeresőket és munkavállalókat, hogy a lehető legjobb állásokat találják meg. A vállalat azt az ambiciózus célt tűzte ki, hogy 2030-ra 500 millió személyt fog elérni a munkaközvetítői szolgáltatásával. A Randstad Magyarország legnagyobb munkaerő-közvetítő cége, amely nagyjából 15 éve van jelen a magyar munkaerőpiacon. A hagyományos munkerő-közvetítés mellett a Randstad a munkerő-kölcsönzésre is nagy hangsúlyt fektet. Továbbá a Randstad felsővezetői kiválasztási szolgáltatást is biztosít.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...