fbpx

FRISS HÍREK

Fidesz barátoknak szerencséjük van a Szerencsejáték Zrt.-vel

- Advertisement -

A hvg.hu közérdekű adatigénylésére adott válaszából kiderül: összesen 915 millió forintot osztott szét négy hónap leforgása alatt a a Szerencsejáték Zrt. támogatáskezelő leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft – írja a 444.hu.

Az aligha meglepő, hogy politikailag többé-kevésbé elkötelezett személyekhez és vállalatokhoz jutottak ezek a pénzek, míg azonban korábban jellemzően 40-50 milliós támogatásokat osztott ki az állami cég, most a nagyságrendek is megugrottak.

Egy április 7-én szignált szerződés alapján 230 millió forintot fizetett ki a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. a Hightide23 Kft.-nek. Ez egy igen széles profillal rendelkező cég, amelynek fő tevékenysége ugyan a nyomdai előkészítés, de történetesen sporthajógyártással is foglalkozik.

Márciusban a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 142 milliós támogatással küldte meg Pataky Attila cégét, a P.Management Kft.-t. Az Edda frontembere rendszeres kedvezményezettje a lottócég programjainak, egy évvel korábban 79 millió forintos támogatást kapott társasága, amely 2020-ben még csak 72 millió árbevétellel rendelkezett, de részben a támogatásnak köszönhetően tavaly már 327 millió árbevételt és 61 milliós nyereséget könyvelhetett el.

Jelentősnek mondható támogatáshoz, 70 millió forinthoz jutott a Békemeneteket is jegyző Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), amit kizárólag állami vállalatok támogatásai tartanak életben. Tavaly az alapítvány 252 milliós profittal zárt.

Hasonló cikkünk:  Jelentősen kevesebben adták be jelentkezésüket a felsőoktatási képzésekre, mint tavaly

További 50 millió forintos támogatáshoz jutott a darts-eseményeket szervező Darts Event Kft., 35 millió jutott az Aeroglobe Kft.-nek, és a Budaörsi Repülőteret üzemeltető – a Rogán Antal balatoni helikoptereztetéséről elhíresült – FLY-COOP Kft.

Demjén Rózsinak és a Rózsa Records Kft.-nek idén be kellett érnie 30 millió forinttal, de 25 millió jutott a Hangos Szó Kft.-nek, az Ismerős Arcok basszusgitárosa, Galambos Nándor vállalkozásának is. 20 milliót kapott továbbá az első igazi polgári kört alapító alapítvány, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány is.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...