fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Lefújták a bölcsődeépítést a Bajza utcában, a lakosok tiltakozására marad a kiserdő

- Advertisement -

A Széchenyivárosban, a Bajza József utcában lakók május elején tudták meg két év után Engert Jakabné (Fidesz) alpolgármestertől, hogy a sorházuk előtti kiserdőt kivágnák és a helyére négycsoportos bölcsődét terveznek építeni. Mint arról a kecsUP-on többször is írtunk, a helyi lakosok nem a bölcsődeépítés ellen, hanem a helyszín kiválasztása ellen tiltakoztak. És azt is felrótták, hogy nem volt megfelelő kommunikáció az önkormányzat részéről. Alternatívaként a jobban megközelíthető Irinyi utca Bolyai Gimnáziummal szembeni sarki építési területet jelölték meg. Ezt a telket viszont eladta a kecskeméti önkormányzat, ezért is kerülhetett kiválasztásra a Bajza utca végén levő kiserdő.

Alternatív helyszínt nem találtak

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester írásban tájékoztatta a helyi lakókat arról, hogy a Bajza utcára tervezett bölcsőde nem épül meg. Alternatív helyszínt nem találtak, tekintettel arra, hogy a szóba jöhető egyéb helyszíneken a létesítmény nem fér el.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti polgármester az '56-os ünnepségen indította be a Fidesz kampányát

A levél írója kitért arra, hogy a Bajza utcai, eredetileg kijelölt telek nem véderdő, mint az többször is elhangzott, annak besorolása településközponti vegyes zóna. Ez azt jelenti, hogy ide szolgáltatások és intézmények jöhetnek létre, tehát a terület nem fásításra volt szánva. Az önkormányzat ezért nem is kezelte zöldterületként.

Az önkormányzat ennek ellenére tudomásul vette a lakosok tiltakozását és a kialakult helyzetre tekintettel a bölcsődét ide nem építik meg.

Dobos József (Szövetség) a körzet önkormányzati képviselője, aki többször is egyeztetett a helyi lakosokkal, portálunknak röviden azt nyilatkozta, hogy „közös megegyezés született, ami azt jelenti, hogy nem épül bölcsőde a Bajza József utcában”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...