fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Spórolás helyett költekezik az új Orbán-kormány

A költségvetés számaiból az látszik, jövőre még több pénzt költhetnek el a minisztériumok. Több megy még a köztársasági elnök hivatalának és a versenysportnak is – írja a 24.hu az rtl.hu-ra hivatkozva.

Dacára a megszorító intézkedéseknek, az állam nem igazán spórol önmagán – dolgozta fel a témát az RTL Klub Híradója szerdán. A riportból kiderül, csak Pintér Sándor Belügyminisztériuma (ahova bekerült a közoktatás és az egészségügy is) több mint 3500 milliárd forintból gazdálkodhat.

Korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azt mondta, csökkenteni kell a minisztériumok költségvetését, akár 10 százalékkal. 581 milliárdos megtakarítást jelentett volna ez csak most. Ez a spórolás nem látszik, a 444 számításai szerint (a költségvetés számai alapján) idén 7580, jövőre 9178 milliárd forintot szán a kormány a tárcák működésére. A kormány a vonatkozó kérdésekre nem válaszolt.

Hasonló cikkünk:  A nagy európai parlamenti frakciók és több gimnázium is tiltakoztak a státusztörvény ellen

Egyébként a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) büdzséje is tágabb lesz, 3,2-ről 5,2 milliárd forintra nő majd, de a személyi juttatások és működési kiadások is növekedni fognak. Választ a KEH sem adott a kérdésekre.

Hasonló cikkünk:  A Sanghaji Múzeum kincseiből nyílik kiállítás Szegeden

A kormány a sporton se spórol majd: az Mfor adatai szerint idén 10,1, jövőre 29,6 milliárd forint megy el ilyen rendezvényekre (mint a közelgő vizes vb). A sporttámogatások is nőhetnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség is több pénzhez juthat 2023-ban.

via 24.hu/rtl.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...