fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A tanárok maradjanak csak tanárok, úgysem találnak más munkát

- Advertisement -

Maruzsa Zoltán államtitkár cinikus hozzáállásáról nyilatkozott az rtl.hu-nak Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete választmányi elnöke – írja a Telex.

A szervezet erkölcsi győzelemként értékelte a Kúria két nappal ezelőtti döntését, mely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja. Komjáthy a legutóbbi egyeztetésről is beszámolt a kormány és a szakszervezet között.

Eszerint Maruzsa Zoltán államtitkár hozzáállása cinikus volt, és

„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy hát, most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik föl akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.”

Az RTL utánajárt, hogy valóban elhangzott-e ilyesmi. Azt a választ kapták, hogy igen, Maruzsa tényleg ezt mondta a tárgyaláson, de szerintük ez csak azért volt így, mert a tanárok érveltek a munkaerőpiac jelentős elszívó hatásával, az államtitkár pedig csak jelezte, hogy az a jövőben csökkenni fog.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

A pedagógus-szakszervezetek alapvetően két dolgot szeretnének: a kormány által ajánlott 10 százalékon felül a tanárok garantált illetménye további 45 százalékkal emelkedjen, valamint a kötelező óraszámuk heti 22 órára csökkenjen – ezekről azonban már évek óta nem tudnak megegyezni a kormánnyal.

Az Orbán-kormány azonban a következő két évben is „legalább 10-10 százalékos béremelést” javasol, az óraszámcsökkentést pedig nem tekinti reálisnak. A szakszervezetek azt is követelik, hogy ne csak a pedagógusoknak, hanem az összes oktatásban dolgozónak a garantált alapilletménye ne legyen kevesebb, mint a közalkalmazottaké.

via telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...