fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Államosíthatják a még önkormányzati tulajdonban lévő vízszolgáltató vállalatokat is

- Advertisement -

A HVG arról értesült, hogy a kormány válasza az einstand lehet, miután a rezsicsökkentés miatt nem csupán veszteséges az ágazat, de aszályosabb időszakban már a vizet sem tudja mindenütt garantálni.

A jegybank kamatemelésekkel menti a forintot, a budai agglomeráció elit negyedeiben pedig vinni kell a vizet a kádba. A solymáriak azt szenvedik meg, hogy az Orbán-kormány 12 éve nem hallgatja meg sem a környezetvédők, sem a közgazdászok érveit.

A forróságban tucatnyi település, köztük a budapesti agglomeráció, a kunsági Túrkeve vagy az észak-alföldi Jászberény együttesen több tízezer lakója kapott ízelítőt abból, mi a következménye annak, ha egy szolgáltatás árát nem a piac alakítja, hanem mesterségesen szabják meg. Ha olcsó a víz, az emberek nyakra-főre nyitják a csapot, locsolják a kertet, töltik a medencét. Az eredmény az, hogy egyszer csak elfogy az utánpótlás.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté be akarta támadni Magyar Pétert, ehelyett öngólt lőtt

A jó hír, hogy egyelőre nem a felszín alatti vizek vannak kiapadóban, a rossz hír viszont az, hogy a kormány még mindig nem veszi tudomásul, mi lenne a helyes alkalmazkodás a változó éghajlathoz. Helyette inkább további államosításban gondolkozik.

via hvg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...