fbpx

FRISS HÍREK

Az NB/I-es rajt előtt a Vasas vezetője nyilatkozott lapunknak

- Advertisement -

KecsUP: Szombaton Kecskeméten kezdi meg az első osztályú bajnokságot a Vasas, a másik feljutó otthonában méri össze erejét a KTE-vel. A nyár folyamán jelentős játékosmozgás volt a keretben, minden posztra érkezett új játékos, így a kapuba Dombó, a hátvédsorba Baráth és Deutsch, a középpályára Hidi, támadónak pedig Novothny és Géresi. Mindegyikük tapasztalt NBI-es játékos, rutinjuk sokat jelenthet a folytatásban. Hogyan sikerült a beilleszkedésük, az érkezésükkel fokozódott-e a versenyhelyzet a csapatban?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Ha nem is minden posztra, de minden csapatrészbe érkezett erősítés. Az új játékosok érkezésével egyértelműen erősödött a versenyhelyzet a csapaton belül, mellyel nem csak a kezdőcsapatba, hanem a mérkőzéskeretbe történő bekerülésnek is megfelelő súlya lett. Az érkezők többsége már a felkészülés első felében csatlakozhatott keretünkhöz, így szinte végigdolgozhatták velünk a felkészülési időszakot, növelve ezzel edzéseink színvonalát. Beilleszkedésük zökkenőmentesen zajlott.

KecsUP: Hogyan értékeli a felkészülést, sikerült-e elvégezni a tervezett munkát?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Az élvonalbeli szereplésre történő felkészülésünk szokványosnak tekinthető. Játékosaink nyári pihenőidőszakuk második felében már állóképesség fejlesztő feladatokat kaptak, majd Fáy utcai edzőcentrumunkban 6 hetes klasszikus felkészülést végeztünk, melynek során többek között nemzetközi és hazai élvonalbeli ellenfelekkel is összemértük az erőnket. Valamennyi edzőmérkőzés hasznosnak bizonyult és elérte célját, ahogy elmondhatjuk azt is, hogy a teljes felkészülésünk zavartalanul és az előzetesen megtervezettek szerint zajlott.

KecsUP: A KTE-vel a másodosztályban kétszer is megmérkőztek. Miként vélekedik a hírös városi csapatról, mit tart az erősségüknek, mire számít a lila-fehérektől?

Nagy Miklós, sportigazgató: – A Kecskemét megérdemelten vívta ki az NB1-es tagságot kiegyensúlyozott, egyenletesen stabil teljesítményével. Fizikálisan erős, egységes, szervezett csapat, a pontrúgásaik különösen veszélyesek. Az előző szezonban mindkét mérkőzésen megizzadtunk ellenük, ahogy biztos vagyok benne, hogy az élvonalban is sok ellenfelük fog hasonlóan járni, különösen a kecskeméti stadionban, hazai közönségük előtt. Bízom benne, hogy a szombati mérkőzésen ezúttal kevesebbet mutatnak majd ezekből a fenti erényekből és egy közönségszórakoztató, jó mérkőzésen sikerül elhoznunk a 3 pontot.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Nagy Zsolt, a KTE futballcsapatának korábbi ikonikus kapusa

KecsUP: Az alapozó időszak után a játékosok is biztosan várják már a bajnokság kezdetét. Milyen szakmai elvárásai vannak a szombati mérkőzésen, milyen játékot kér/vár el csapatától?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Természetes, hogy mindenki nagyon várja a szombati mérkőzést, nem is feltétlenül csak azért, mert a hosszú felkészülési időszak után végre az “előadás” következik, hanem mert 4 éve várunk arra pillanatra, hogy klubunk ismét élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szerepelhessen. A jó rajt, a megfelelő eredmény elérése a legfontosabb ezen a mérkőzésen, amit az előző szezonban tőlünk talán már megszokott domináns, labdabirtokláson alapuló, kombinatív, kreatív játékkal szeretnénk elérni.

KecsUP: Az átigazolási zuhanyhíradóban felmerült lehetséges igazolásként a magyar válogatott, jelenleg a Partizan Belgrádban játszó Holender Filip neve. Hogy állnak a tárgyalások vele, mi a realitása az ő leigazolásának?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Valósak a hírek, valóban hosszú ideje folynak a tárgyalások a két klub között és szándékunkban áll szerződtetni a játékost. Bízom benne, hogy napokon belül sikerrel le tudjuk zárni az ügyet és létrejön a megállapodás.

KecsUP: A mértékadónak tekintett Transfermarkt szerint a Vasas a játékoskeret értéke alapján (7.55 millió euró) a 7. helyen van a magyar elsőosztályú csapatok között. A bajnokság kezdete előtt látatlanban elfogadna-e egy 7. helyezést a végén?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Ebben a bajnokságban elsősorban az NB I-es tagság megőrzése, élvonalbeli szereplésünk stabilizálása a célunk. A 7. helyezés ennek megfelelne, így előzetesen elfogadnám, de természetesen mindig a legtöbbre törekszünk, a maximumot szeretnénk kihozni magunkból, ezért csak utólag, a mutatott teljesítményünk és a körülmények ismeretében értékelhető majd a produktum.

KecsUP: Az NB/I-be visszatérő, azonban mégis újonc csapatként különösen fontos a jó rajt. A Vasas a kecskeméti meccs után a Paksot fogadja, majd Debrecenbe utazik. Van-e eltervezett pontmennyiség az első három mérkőzésre?

Nagy Miklós, sportigazgató: – Mindig a soron következő feladatra koncentrálunk, azt szeretnénk sikerrel abszolválni, ezért most kizárólag a Kecskemét elleni mérkőzéssel foglalkozunk, ezen szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni és ezzel megszerezni a lendületet a folytatásra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...