fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Bányai Gábor felesége Müller Cecíliától is segítséget kért

- Advertisement -

Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő igen súlyos covid-fertőzésen esett át, sokáig nem lehetett tudni, fel tud-e gyógyulni belőle.

Bányai felidézte: „Azt próbáltam mondani a feleségemnek, hogy mentsen meg, mert meg fogok halni – majd ismét visszaaltattak. Ott álltam az élet és a halál határán, az agyam meg a lelkem csak úgy száguldozott. Teljesen lemondtak rólam: a vesém is érintett lett, a lélegeztető kapacitását folyamatosan emelni kellett. Egy ügyeletes orvos azt mondta az engem tornáztató ápoló gyógytornásznak: Hagyja békén Bányai urat, ne növelje a fájdalmát, neki már mindegy, nincs tovább”.

Az Igeidők című keresztény magazinnak azt mondta, március 13-án, szombaton reggel szóltak a feleségének, hogy az ECMO-gép segíthetne őt életben tartani, „ami akkor az operatív törzs hatáskörébe tartozott”.

Bányai felesége személyesen hívta fel Müller Cecília országos tisztifőorvost, „akinek a segítségével híre ment a szükségnek”. A megoldás Dr. Svébis Mihálytól, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatójától jött, aki intézkedett a gép beszerzése érdekében, és szakorvosgárdát is szervezett” – mondta Bányai.

Csak Szegeden volt szabad ECMO-gép, ami hosszabb időre képes biztosítani a keringési- és légzőrendszer pótlását – idézte fel a képviselő.

„Covidos beteget soha nem tettek addig ilyen gépre, ezért nagy volt a bizonytalanság. Rövidre zárva, a történet lényege, hogy szombat délután összeállt a szükséges team, az ország különböző részeiből hazajöttek a szegedi orvosok: szívsebészek, kardiológus, aneszteziológus. Akkor ismét megállt a szívem – valaki nagyon azon volt, hogy ne éljem túl a betegségemet”.

„Az út rossz minősége miatt kerülőt kellett tenni, két és fél órán át, nagyon lassan és óvatosan szállítottak. Olyan kritikussá vált az állapotom, hogy kérdéses volt, egyáltalán túlélem-e az éjszakát. Ezek után hol stagnált, hol rosszabbodott vagy éppen javult az állapotom – nagyon változó volt.” – mondta arról a napról, amikor átszállították Szegedre.

A képviselő korábban is nyilatkozott kórházi kezeléséről. „…a tüdőm annyira összeroncsolódott a koronavírus miatt, hogy nekem a tudomány mai állása szerint meg kellett volna halnom. A szívem azonban, bár kétszer is megállt, nem adta fel a harcot” – mondta a Mediaworks gondozásában megjelent Vakcinainfó című kiadványban.

Hasonló cikkünk:  Üzemanyagár-esést is hoz a szokatlanul jó idő

Bányai február 18-án lett rosszul, pár napon belül már mélyaltatásban volt. 111 napot töltött az intenzíven, ebből 85-öt mélyaltatásban, 69 napon át pedig ECMO segítette a légzését.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...