fbpx
13.5 C
Kecskemét
2023. április 2., vasárnap

FRISS HÍREK

Érdemes elgondolkodni a passzív jövedelemszerzésen?

A fizetésük mellett 1,2 millióan rendelkeznek valamilyen passzív jövedelemmel Magyarországon. Az egyik legnépszerűbb a pénzügyi befektetés és a lakásbérbeadás – a Profession.hu készített felmérést ebből.

A magyar felnőtt lakosság 52 százaléka nem ismeri a passzív jövedelem fogalmát. A válaszadók 67 százaléka számára a lakásbérbeadás volt a legismertebb, a pénzügyi befektetéseket 46 százalék, a tőzsdét 43 százalék, a saját internetes vállalkozást 41 százalék azonosította passzív bevételt generáló lehetőségként. A passzív jövedelmi forrásokat ismerők 25 százaléka profitál saját passzív jövedelméből.

A passzív jövedelemmel rendelkezőknek többségében pénzügyi befektetéseik vannak (kötvény, értékpapír),ezt követi az ingatlan-bérbeadás. A harmadik helyen holtversenyben áll a kriptovaluta-bányászat és -kereskedelem, illetve az MLM (multi-level marketing) típusú ügynöki tevékenység.

A passzív jövedelemmel nem rendelkezők 83 százaléka nem is tervezi, hogy ilyen tevékenységbe kezd annak ellenére sem, hogy nem igényel komolyabb előképzettséget.

Hasonló cikkünk:  Döcögés és pöfögés a MÁV „mostohavonalán”

Sok féle motiváció mozgatja a passzív jövedelemmel rendelkezőket: 42 százaléka több szabadidőt remél tőle hosszú távon, 37 százalékuk rugalmasabb időbeosztást, míg csaknem azonos arányban vannak azok, akik szórakoztató tevékenységet látnak benne.

Hasonló cikkünk:  Az árcsökkenés akadályba ütközhet a magyar boltokban

A passzív jövedelemre vágyók több mint fele még nem tudja, mire használná a passzív bevételéből származó összeget. Ezzel szemben 31 százalékuk nyugdíjkiegészítés céljából vágna bele a tevékenységbe, a megkérdezettek közel negyede szeretné hosszú távon kiváltani az aktív jövedelmi forrását.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...