fbpx

FRISS HÍREK

Helyreigazítás a „Kalló választási csalást jelentett be Kozák Polett, a Kecskeméti Lapok főszerkesztője ellen” című cikkben írtak miatt

- Advertisement -

„A 2022. július 10-én megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Kalló Julianna választási csalást jelentett be Kozák Polett, a Kecskeméti Lapok főszerkesztője ellen.

 A valóság ezzel szemben az, hogy a választási kifogást nem Kozák Polett ellen, hanem a Kecskeméti Lapok – melynek főszerkesztője Kozák Polett – tartalma miatt jelentették be, amely kifogást a Kúria megalapozottnak is talált.”

Kalló választási csalást jelentett be Kozák Polett, a Kecskeméti Lapok főszerkesztője ellen

Kalló Julianna, az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje kifogást tett a Helyi Választási Bizottságnál a Kozák Polett főszerkesztőségével kiadott Kecskeméti Lapokkal szemben, mert az önkormányzati tulajdonban és közpénzből működő újságban az ellenzéki jelöltnek nem biztosítottak megjelenési lehetőséget az időközi önkormányzati választás kampányában, amit ma tartanak.

Kozák ezzel szemben Kalló ellenfeléről, a Fidesz-KDNP jelöltjéről Jánosi Istvánról rendszeresen adott hírt online és nyomtatott formában is. A volt alpolgármester, aki a Malom-ügy miatt a Fidesszel is szakított, de időközben megtért, a Kecskeméti Lapok 2022. május 12-i számának főoldalán 2/3 részben, nagy profil képpel és szöveggel jelenhetett meg, mint a Fidesz hivatalos jelöltje. És ugyanígy kapott helyet az újság júniusi és júliusi számaiban is.

Információink szerint miután Kalló hivatalosan is jelöltté vált, a Szövetség frakciója részéről kérték Kozákot, hogy a jelöltek közötti esélyegyenlőséget a törvényben írtak szerint tartsa be.

Hasonló cikkünk:  Ősszel érkezhet a TV2-re a Bán Mór könyveiből készülő Hunyadi-sorozat

Jánosin kívül nem maradt hely az önkormányzati sajtóban a többi jelöltnek

Kalló most azért panaszolta be Kozákot a választási bizottságnál, mert a törvényi előírásokkal szemben nem adott neki megjelenési lehetőséget sem a május végi, sem a júniusi, sem pedig a július 7-i adófizető forintokból működő önkormányzati sajtóban, a Kecskeméti Lapokban. Ezzel szemben viszont Jánosi István minden lapszámban a címlapon és a belső oldalakon is kiemelt helyen szerepelt.

Képkivágás: A közpénzből működő Kecskeméti Lapokban megsegítették Jánosi István kampányát, az ellenzéki jelöltek nem kaptak megjelenést

Ahogy tehát Kalló, úgy más ellenzéki jelöltek (Aczél Dániel – Polgári Válasz, Balanyi István – Munkáspárt-ISZOMM, Kordik Szabolcs -MKKP, Varga László – MEMO) sem kaptak arra lehetőséget a Kecskeméti Lapokban, hogy a programjukról és a tevékenységükről széles körben tájékoztathassák a választópolgárokat. (A kecsUP által készített interjút a MKKP jelöltjével itt, a Polgári Válasszal pedig itt olvashatja. Kapacitás hiányában a Mi Hazánk nem indított jelöltet az időközi választáson, amiről itt írtunk. Üzenetet küldtünk Jánosi Istvánnak is, de nem reagált rá annak ellenére, hogy az üzenetet a Messenger szerint olvasták.)

A Szövetség jelöltje a választási bizottságtól azt kéri, állapítsa meg azt, hogy a bepanaszolt Kecskeméti Lapok megsértette a választási eljárás alapelveit, tiltsa el a bepanaszoltakat a további jogsértéstől és szabjon ki rájuk bírságot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...