fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Kecskemét az animáció egyik fővárosa, most tudásközponttal bővül

- Advertisement -

Régi hiányosság kerül pótlásra azáltal, hogy a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Kecskemétfilm Kft. közös együttműködésében létrejön a Magyar Animáció Háza és az Animációs Tudásközpont. Ezzel múzeumban is megismerhető lesz a világhírű magyar animáció története – írja a vasarnap.hu.

Az intézmény létrejöttét Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója javasolta. A hazai és nemzetközi szakmai animáció eredményei kerülnek majd bemutatásra az intézményben. A Neumann János Egyetem keretében mára már létrejött az Animációs Tudásközpont. Fő feladata, hogy a hazai animáció oktatását és eddigi eredményeit összegyűjtse, hogy a közgyűjteményi alapját megteremtse a Magyar Animáció Házának.

A tudásközpont működését három fős vezetőség koordinálja Mikulás Ferenc elnökletével. További tagjai: Bánkuty Tamás a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora.

Hasonló cikkünk:  Siófokra járnak partizni a Bács-Kiskun megyeiek legszívesebben

A tervek szerint a múlt feldolgozását, a gyűjtemény kezelését, valamint sokoldalú hasznosítását, népszerűsítését is ellátják majd az intézményben. A jövő vizuális kultúrájának a fejlesztésének is egyik fontos helyszíne lenne a létesítmény. Az alapítók célul tűzték ki, hogy a Magyar Animáció Háza a fiatalok számára egy interaktív vizuális élményközpontjává is váljon.

A Múzeumban a Virtuális Valóság (VV), a Kiterjesztett Valóság (KV) és a Mesterséges Intelligencia (MI), valamint az ezekhez kapcsolódó technológiai és technikai megoldások egyaránt helyet kapnának. A nemzetközi tapasztalatok figyelembevételével egy olyan interaktív, élményszerű tudásszerzést biztosító gyűjtemény jön létre, amely korosztályokon átívelő módon képes értékeket közvetíteni, kompetenciákat fejleszteni és hagyományokat átadni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...