fbpx
14.2 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Kecskeméten is vizet oszt a MÁV a kánikula idején

A szerdától elrendelt hőségriasztás ideje alatt ásványvizet oszt a MÁV-Start a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon. A Volánbusz is kiveszi a részét a vízosztásból, még pedig a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken.

Budapesten a Nyugati pályaudvaron, a Keleti pályaudvaron és a Déli pályaudvaron, vidéken pedig a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szegedi, a kecskeméti, a szolnoki, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a siófoki, a fonyódi, a tapolcai, a veszprémi, a zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatra várakozók – áll a MÁV Zrt. közleményében.

Ahogy fogalmaztak: az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken, a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

Hasonló cikkünk:  A vályogház is lehet energetikailag modern!
Hasonló cikkünk:  Durva fordulat a MOK és a Belügyminisztérium konfliktusában

Az országos tisztifőorvos szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. Ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot, akkor rendelik el a harmadfokú riasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében helyenként 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek. Többfelé még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

via autoszektor.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...