fbpx

FRISS HÍREK

Kerékpártúra Békésszentandrásra július 16-án

- Advertisement -

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete július 16-án ingyenes kerékpártúrát szervez Békésszentandrásra és környékére.

A táv nem kicsi. A késő estére tervezett hazaérkezésig százötven nyeregben töltött kilométer vár a bringásokra, épp ezért ezúttal elsősorban azok részvételére számítanak, akik korábban már sikeresen teljesítettek ilyen hosszúságú túrákat.

A jutalom a feladat nagyságához mérhető, hiszen Békésszentandrás és Szarvas bőven tartogat felfedeznivalót számukra. Elkerekeznek

  • a duzzasztógáthoz,
  • elnyújtóznak a szabadstrandon,
  • és felfrissítik magukat az országosan ismert sörfőzde hűs italaival. Akinek mindez – és a bringázásból – nem lenne elég, még
  • Szarvasra is átkísérik, hogy akár az arborétumba, akár a hazánk nevezetes épületeit modellező makettparkba is ellátogathassanak.

Ugyanakkor a komoly táv miatt különösen fontos, hogy a túrára vállalkozók jó műszaki állapotú kerékpárral rendelkezzenek, vigyenek magukkal legalább egy tartalék belső gumit, és tekintettel a kései hazaérkezésre, legyen náluk láthatósági mellény, illetve erős fényű első és hátsó lámpa is! Bukósisak viselete is kötelező, hiszen csoportban tekernek majd, ilyenkor fokozottabb a balesetveszély, a nagyobb baj viszont megelőzhető a védőfelszereléssel.

Hasonló cikkünk:  Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

Még több tudnivalóval szolgálnak a honlapon található hivatalos kiírásukban (http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/302), illetve az esetlegesen felmerülő kérdésekre is válaszolnak a közösségi médiafelületen létrehozott eseményüknél (https://www.facebook.com/events/1711301662560936)

Szombaton reggel nyolc órára pedig mindenkit szeretettel várnak a kecskeméti főtérre, hogy alig pár óra múlva már az Erdély hegyeiből érkező Körös vizében mártózhassanak meg!

Békésszentandrás és Szarvas bőven tartogat felfedeznivalót / kép: illusztráció

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...