fbpx

FRISS HÍREK

Már csak ma lehet élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával

- Advertisement -

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár – írja a Bank360.

Sokan időzíthetik a nagybevásárlásukat csütörtökre vagy péntekre júniusban, mivel július 1-én lesz utoljára módjuk arra, hogy bolti élelmiszert SZÉP-kártyára vásároljanak. A kormány február 1-től nyitotta meg ennek lehetőségét először május végéig, majd ezt megtoldotta július 1-ig.

Ennek akkor az is volt a magyarázata, hogy így ez a határidő egybeesik az árstopokkal és a kamatstoppal. Amíg azonban a kormány nemrégiben az árstopokat október 1-ig, a kamatstopot és a hitelmoratóriumot pedig december 31-ig kitolta, a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás folytatásáról nem határozott. Elvileg természetesen akár az utolsó pillanatban is bejelenthetik a SZÉP-kártyás élelmiszervásárlás további fenntartását, de döntés hiányában ez a lehetőség július 1-én megszűnik.

Hasonló cikkünk:  Mi történt az elmúlt héten a vidéki Magyarországon? - heti sajtószemle

Nagyon nem kell keresgélnie annak, aki még gyorsan élelmiszert akar venni a SZÉP-kártyájával, hiszen lényegében az összes nagy lánc lehetővé tette a boltjaiban ezt, és a vevők az eddigi tapasztalatok szerint öntik a pénzt a kártyazsebeikből erre a célra. Több ezer új bolt csatlakozott elfogadóként, és az élelmiszerkereskedők jól spekuláltak, hiszen az eredetileg május végéig élő lehetőség még kapott egy hónapot.

via bank360.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...