fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

PDSZ: Nem háborús, hanem a családokat érintő veszélyhelyzet van az országban

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének választmánya írt nyílt levelet Orbán Viktornak: „Nem háborús, hanem a gyermekeket, a fiatalokat és a családokat érintő veszélyhelyzet van az országban”.

A PDSZ követeli:

  • a kormány tegyen érzékelhető, azonnali illetményemelésre bérajánlatot, és az augusztus 10-ei megállapodást követően azonnal intézkedjen a kifizetésekről,
  • vonja vissza az átgondolatlan kisadózók adózásáról (KATA) és a rezsicsökkentésről szóló rendelkezéseit, és kezdje meg arról szakmai és társadalmi egyeztetést.

A kormány halogatja a legfontosabb és legsürgősebb lépéseket annak ellenére, hogy  pontos ismeretei vannak az oktatás egyre rosszabb helyzetéről – állítja a PDSZ. A kormánynak azon kellene dolgoznia, hogy a pedagógusszakmát és a nevelést, oktatást közvetlenül segítő munkaköröket vonzóvá tegyék.

Az új kata-törvénnyel „azoknak a kollégáknak a lába alól is kihúzták a talajt, akik nyomorúságos illetményüket kisadózóként művelődési házakban tartott tanfolyamok, kézműves-foglalkozások, idegenvezetői munka vagy egyéb más egyéni vállalkozói tevékenységgel egészítették ki” – írják.

Hasonló cikkünk:  Márki-Zay Péter közhírré tette, hogy elindult a pártja
Hasonló cikkünk:  Állj ki a jogaidért országszerte! – a közélet iskolája képzései országszerte elérhetőek lesznek

Emlékeztetnek arra, hogy a legutóbbi sztrájkbizottsági egyeztetésen azt „az arcpirító választ kapták” Maruzsa Zoltán államtitkártól, hogy a gyengülő gazdaság miatt a pedagógusok meggondolják majd a felmondást, mert nem fognak tudni elhelyezkedni.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...