fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Drágább Mészáros, mint az MVM

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke írásban kérdezte, hogy miért kell többet fizetnie a gázszolgáltatásért a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltató ügyfeleinek, mint az állami MVM-nél. A kormány részéről Koncz Zsófia Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkár válaszolt, azonban ez érdemben nem sokat ért.

„A kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket és ez alapján hozza meg a döntéseit.”

Az ellenzéki politikus szerint ez azért is pikáns, mert az államtitkár anyja Mészáros Lőrinc gázszolgáltató cégének az egyik vezetője. A kormány közölte: az Opus Tigázé a leghosszabb hálózat, ezért magasabb a rendszerhasználati díj is.

A gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc már négy éve az ország leggazdagabb embere. Érdekeltségei a gazdaság szinte minden szegmensét lefedik az építőipartól, a pénzügyi szektoron át egészen a közműszolgáltatásokig. Az ő érdekeltségébe tartozik például az észak-magyarországi áramszolgáltató és a gázszolgáltató is. Az Opus Tigázról közölte most az MSZP társelnöke, hogy többet kér a szolgáltatásért az egyébként is szegényebb észak-magyarországi régióban, mint például az állami MVM a fővárosban.

Hasonló cikkünk:  Mészáros Lőrinc percenként 347 ezer forintot keresett tavaly
Hasonló cikkünk:  Az MVM vezetésének nagy részét váratlanul kirúgták

„Szolgáltatóként határozta meg a minisztérium ezt az alapdíjat és valóban az állami tulajdonú szolgáltatónál ezt alacsonyabb mértékben határozta meg, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltatónál pedig magasabb összegben” – magyarázta Tóth Bertalan.

A válasz Koncz Zsófiától azért is elfogadhatatlan, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük.

„Nyilván nem ez az alapvető indok, amiért nem válaszolt, de ugye Mészáros Lőrincet gazdagítja az a nagyon sok pénz, amit a családoknak pluszba be kell fizetni” – tette hozzá figyelmet az MSZP társelnöke.

via RTL Híradó

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...