fbpx

FRISS HÍREK

Drágább Mészáros, mint az MVM

- Advertisement -

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke írásban kérdezte, hogy miért kell többet fizetnie a gázszolgáltatásért a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltató ügyfeleinek, mint az állami MVM-nél. A kormány részéről Koncz Zsófia Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkár válaszolt, azonban ez érdemben nem sokat ért.

„A kormány folyamatosan figyeli a politikai és gazdasági eseményeket és ez alapján hozza meg a döntéseit.”

Az ellenzéki politikus szerint ez azért is pikáns, mert az államtitkár anyja Mészáros Lőrinc gázszolgáltató cégének az egyik vezetője. A kormány közölte: az Opus Tigázé a leghosszabb hálózat, ezért magasabb a rendszerhasználati díj is.

A gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc már négy éve az ország leggazdagabb embere. Érdekeltségei a gazdaság szinte minden szegmensét lefedik az építőipartól, a pénzügyi szektoron át egészen a közműszolgáltatásokig. Az ő érdekeltségébe tartozik például az észak-magyarországi áramszolgáltató és a gázszolgáltató is. Az Opus Tigázról közölte most az MSZP társelnöke, hogy többet kér a szolgáltatásért az egyébként is szegényebb észak-magyarországi régióban, mint például az állami MVM a fővárosban.

Hasonló cikkünk:  Megtépázta a Fidesz-KDNP népszerűségét a kegyelmi-botrány, de az ellenzék ebből nem tudott profitálni

„Szolgáltatóként határozta meg a minisztérium ezt az alapdíjat és valóban az állami tulajdonú szolgáltatónál ezt alacsonyabb mértékben határozta meg, Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő szolgáltatónál pedig magasabb összegben” – magyarázta Tóth Bertalan.

A válasz Koncz Zsófiától azért is elfogadhatatlan, mert szerencsiként épp az ő választókörzetében élőknek kell többet fizetniük.

„Nyilván nem ez az alapvető indok, amiért nem válaszolt, de ugye Mészáros Lőrincet gazdagítja az a nagyon sok pénz, amit a családoknak pluszba be kell fizetni” – tette hozzá figyelmet az MSZP társelnöke.

via RTL Híradó

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...