fbpx

FRISS HÍREK

Egyszer volt, hol nem volt, avagy a szétvert kút a Romkertben – Frissítés: Nem történt bűncselekmény

- Advertisement -

A főtéren lévő romkertben 2019 júniusában állítottak fel egy ivókutat, amelyet először 2020 áprilisában rongáltak meg. Ezt követően még sikerült helyreállítani, azonban 2020 novemberében olyan szinten szétverték a kutat, hogy azt már nem lehetett renoválni.

Az ügyben Király József képviselő büntetőfeljelentést tett, a rendőrség nyomozást indított. Az önkormányzat illetékese az okozott kárt többszázezer forintra becsülte, és azt mondta, hogy a pontos összeg csak akkor állapítható meg, ha megérkeznek az árajánlatok az ivókút pótlására.

2022 augusztusában így néz ki a terület:

Mivel közel két év eltelt a rongálás óta, és nincs kút, kérdésekkel fordultunk az önkormányzat mérnöki irodájához, történt-e lépés a kút újonnani üzembehelyezésére, illetve a rendőrségtől szerettük volna megtudni, hogy áll a nyomozás, meggyanúsítottak-e már valakit.

Hasonló cikkünk:  Két Yoda őrzi Kecskemét spirituális egyensúlyát

Az önkormányzat és a rendőrség válaszát természetesen közzétesszük.

Frissítés (2022. 08. 06): Nem történt bűncselekmény

A Kecskeméti Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt 2020. április 14-én nyomozást rendelt el, mely során megállapította, hogy nem történt bűncselekmény, így megszüntette a büntetőeljárást – adta tájékoztatásul a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...