fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Fegyveres migránsoknak nézték az airsoft csapatot Helvécián

Augusztus 12-én egy névtelen bejelentés szerint fegyveres migránsok támadtak meg egy nőt Helvécia határában. A helyszínre érkezve a rendőrség 8 airsoft játékost talált katonai felszerelésben.

“Kábé egy éve játszunk együtt ennél az erdőnél, de még soha nem volt baj belőle. Nem jár erre senki. Pénteken is játszottunk, amikor láttuk, hogy jön két járőrkocsi és egy csapatszállító.” – Mondta a 8 fős társaság egyik tagja – “Jött volna még erősítés is, de az a félúton visszafordult. A rendőrök nagyon rendesek voltak. Beszélgettünk és megnézték a fegyvereinket. Utána mondták, hogy játsszunk nyugodtan tovább. Pozitívan csalódtunk.”

A csapat nem vesz részt szervezett játékokban, és nem használ bérelt pályát az egy napos kampányokhoz. Elmondásuk szerint „nem kell külön engedélyt kérni az airsofthoz, csak pár szabályra kell figyelni.” Ha vadásszal találkoznak a terepen, megbeszélik, meddig mehetnek az erdőben. Egy másik kedvenc helyszínükön a környező szomszédokkal szokták egyeztetni a játék dátumát.

Hasonló cikkünk:  A Nemzeti Park elmagyarázta, miért nem volt cél magas kilátók építése

A Kecskeméti Rendőrkapitányság megerősíti a 12-én történteket. Korábban nem kaptak bejelentést fegyveres migránsok támadásairól. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne találkoznának airsoft játékosokkal. Kecskeméten és környékén egyetlen hivatalos, szervezett csapatról tudunk, de jóval többen játszanak a bérelhető pályákon, a reptér mellett és a homokbányánál.

Hasonló cikkünk:  Leviczky Cirill a rendőrségnek: jó lenne pontot tenni a kiskörúti éjszakai versenyzés végére

A fenti eset alapján pedig szinte bármelyik rejtettebb, jó esetben zárt területen játszhatnak csapatok. A legfontosabb szempont mindig az, hogy ne veszélyeztessék a civileket (és egymást). A részletekről viszont nincs egy egyetértés a különböző csapatok között. A rendőrség arra kéri a játékosokat, hogy tartsák be a Magyar Airsoft Szabályzatot (MASZ). Az biztos, hogy egy előre bejelentett játékból kisebb eséllyel lesz a migránsok harctere.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...