fbpx

FRISS HÍREK

Fegyveres migránsoknak nézték az airsoft csapatot Helvécián

- Advertisement -

Augusztus 12-én egy névtelen bejelentés szerint fegyveres migránsok támadtak meg egy nőt Helvécia határában. A helyszínre érkezve a rendőrség 8 airsoft játékost talált katonai felszerelésben.

“Kábé egy éve játszunk együtt ennél az erdőnél, de még soha nem volt baj belőle. Nem jár erre senki. Pénteken is játszottunk, amikor láttuk, hogy jön két járőrkocsi és egy csapatszállító.” – Mondta a 8 fős társaság egyik tagja – “Jött volna még erősítés is, de az a félúton visszafordult. A rendőrök nagyon rendesek voltak. Beszélgettünk és megnézték a fegyvereinket. Utána mondták, hogy játsszunk nyugodtan tovább. Pozitívan csalódtunk.”

A csapat nem vesz részt szervezett játékokban, és nem használ bérelt pályát az egy napos kampányokhoz. Elmondásuk szerint „nem kell külön engedélyt kérni az airsofthoz, csak pár szabályra kell figyelni.” Ha vadásszal találkoznak a terepen, megbeszélik, meddig mehetnek az erdőben. Egy másik kedvenc helyszínükön a környező szomszédokkal szokták egyeztetni a játék dátumát.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

A Kecskeméti Rendőrkapitányság megerősíti a 12-én történteket. Korábban nem kaptak bejelentést fegyveres migránsok támadásairól. Ez persze nem jelenti azt, hogy néha ne találkoznának airsoft játékosokkal. Kecskeméten és környékén egyetlen hivatalos, szervezett csapatról tudunk, de jóval többen játszanak a bérelhető pályákon, a reptér mellett és a homokbányánál.

A fenti eset alapján pedig szinte bármelyik rejtettebb, jó esetben zárt területen játszhatnak csapatok. A legfontosabb szempont mindig az, hogy ne veszélyeztessék a civileket (és egymást). A részletekről viszont nincs egy egyetértés a különböző csapatok között. A rendőrség arra kéri a játékosokat, hogy tartsák be a Magyar Airsoft Szabályzatot (MASZ). Az biztos, hogy egy előre bejelentett játékból kisebb eséllyel lesz a migránsok harctere.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...