fbpx
14.3 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Ingyenes könnyűzenei koncertek a népnek, EU-s finanszírozásból

„Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” néven a kecskeméti önkormányzat és az AIPA Nonprofit Kft. kedvezményzettként 517.000.000,- Ft támogatást kapott az Európai Szociális Alaptól.

A pályázat keretében két könnyűzenei koncertről is tudomást szereztünk, így a „Majka és Curtis élőkoncertről”, amelyet a Tanévzáró Fesztivál keretében rendeztek meg, június 17. napján. A másik koncertet a Halottpénz adja majd, szeptember 3. napján. Erről kecskeméti honlapokon egyelőre semmilyen információt nem találtunk, viszont az együttes oldalán látható, hogy szeptember 3-án valóban Kecskeméten lépnek fel.

Majka és Cutris koncertjéért a Teréz Euro Kft. szerződött a várossal, ezért vállalkozási szerződés keretében 6.405.000,- Forint összeget kap a kecskeméti önkormányzattól, a fenti projekten belül. A Halottpénz fellépésért pedig a Happyshock Group Kft.  7.600.000,- Ft juttatásban részesül, szintén a pályázaton belül.

Utánanéztünk a két cégnek, hogy meglássuk, kiknek a zsebébe vándorol a „Helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” program megvalósítására érkezett uniós támogatás, vagyis más uniós országok állampolgárainak a pénze.

Hasonló cikkünk:  Elmarad a kecskeméti repülőnap, a háború miatt - közölte a Honvédelmi Minisztérium

A Teréz Euro Kft. egy 2017-ben alakult budapesti székhelyű vállalkozás, amely fő tevékenységi köre éttermi és mozgó vendéglátás. A cég a 2021-es bevallását – a törvényi előírás ellenére még nem adta le május 31. napjáig – így a legutóbbi eredménykimutatása 2020-as. 2020-ban a Kft. 33.6 milliós nettó bevételt ért el, ebből személyi ráfordításokra 2.8 milliót vett ki, míg az adózott eredménye 518 ezer forint volt.

Hasonló cikkünk:  A magyar fizetések messze elmaradnak az uniós átlagtól

Érdekesebbnek tűnik a Happyshock Group Kft., amely tavaly júliusban alakult, székhelye Budapesten található, főtevékenysége „egyéb ügynöki termék nagykereskedelme.” Ez a cég sem adta még a 2021-es beszámolóját, így eddigi gazdálkodásáról, eredményéről semmilyen adattal nem rendelkezünk.

Mindkét cégben közös, hogy egyiknek sincs honlapja.

Mivel szeretnénk megtudni, hogy pontosan milyen szolgáltatásért, gazdasági tevékenységért fizette ki az önkormányzat a két társaságnak a fenti összegeket, kérdésekkel fordulunk az önkormányzathoz és a két Kft. ügyvezetőjéhez.

Válaszaikat természetesen megosztjuk olvasóinkkal.

 

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...