fbpx
9.9 C
Kecskemét
2023. április 1., szombat

FRISS HÍREK

Kifizetődő egyetemi kuratóriumi tagnak lenni

Az RTL járt a miniszterek vagyonnyilatkozatai után. A modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagság jól jövedelmez, hiszen több miniszter is milliós juttatást vesz fel – szemlézte a Telex.

A budapesti kaszinók működtetéséért felelő cégből Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter például 1,6 milliárd forint osztalékot vett fel. A miniszter kinevezése után a kormány azt ígérte, hogy a többi cégével együtt – Garancsi Istvánnal közösen átvett – kaszinós cégét is eladja. Az nem derült ki az átláthatatlanabbá tett nyilatkozatból, hogy Szalay-Bobrovniczky eladta-e a céget, a nyilvános cégadatok viszont nem erre utalnak.

Varga Judit amellett, hogy miniszter, a modellváltáson átesett, alapítványi tulajdonba került Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke is. Eddig ezért nem kapott juttatást, de júliustól milliós fizetést vehet fel az alapítványtól. Az összegről csak annyi lehet tudni, hogy 1 és 5 millió forint közötti fizetésről van szó.

Hasonló cikkünk:  Magyar vétó a közös EU-s állásfoglalásra Putyin elfogatóparancsáról
Hasonló cikkünk:  Orbán: folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Szijjártó Péter külügyminiszter a győri Széchenyi Egyetem kuratórium tagságáért ugyanennyi fizetést kaphat. Az RTL mindkét miniszter kereste azzal kapcsolatban, hogy miért kapnak mostantól milliós fizetést azért a munkáért, amit eddig ingyen végeztek. A csatorna nem kapott választ.

Rajtuk kívül Lázár János, Nagy István és Varga Mihály miniszterek kuratóriumi tagok, akik fél- egymilliós fizetést kapnak a pozícióért.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...