fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kiszivárgott bécsi részletek, kirúgott diplomata

- Advertisement -

Orbán Viktor és stábja július végi bécsi útjának néhány órásnak kellett volna lennie, ehelyett fényűzés és „rongyrázás” lett. A részletek kiszivárogtak, ezután néhány héttel a Külgazdasági és Külügyminisztérium elbocsájtotta egyik vezető diplomatáját.

Karl Nehammer osztrák kancellár vendége volt a magyar miniszterenök július 28-án. Orbánnak ez volt az első hivatalos külföldi útja a tusványosi beszéde után. Az eredetileg néhány órásra tervezett látogatás két napon át tartott, Orbán Viktor és kísérete az osztrák főváros egyik legfényűzőbb luxusszállodájában, a Hotel Bristolban töltötte az éjszakát. A miniszterelnöknek lakosztályt vettek ki, vélhetően az elnökit, amelynek ára a bécsi Operaházra nyíló erkéllyel együtt több mint 2,6 millió forint. Ha viszont megelégedett egy penthouse lakosztállyal, alig kellett többet fizetni 281 ezer forintnál.

Orbán Viktort Gulyás Gergely, Nagy Márton, Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Bóka János, a Miniszterelnöki Kormányiroda európai uniós ügyekért felelős államtitkára és Szalay-Bobrovniczky Kristóf kísérte el, továbbá kéttucatnyi stábtag és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a maga tízfős stábjával. A miniszterelnök és a küldöttség tizenhat tagja július 27-én szerdán az Operához közeli luxusétteremben, a Plachuttában  költött el egy vacsorát, Orbán Viktornak az egyik kedvenc étele a bécsi klasszikusnak számító tafelspitz, vagyis a tányérhús – tudta meg az Azonnali.

Hasonló cikkünk:  Igen a svédek NATO-csatlakozására, jöhet a négy új Gripen-vadászgép a lízingelt 14 mellé

A tusványosi beszéd keltette botrány és Orbán Viktor magyarázkodása ellenére a bécsi út inkább kedélyes kirándulásnak, semmint munkalátogatásnak tűnt – „mintha Orbán Viktor meg szerette volna egy kicsit előlegezni a szabadságát”.

Azután azonban, hogy kiszivárogtak a látogatásról szóló információk, nemzetbiztonsági vizsgálat indult. Ennek a következménye lehet, hogy a bécsi magyar nagykövetség egyik vezető beosztású munkatársának máris távoznia kellett.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...