fbpx

FRISS HÍREK

Körlevél a tűzoltóságoknak: kevesebb gyakorlatozással spóroljanak

- Advertisement -

Az ATV Híradó foglalkozott azzal a körlevéllel, amit az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok kaptak. Kevesebbet gyakorlatozhatnak a tűzoltók – a szerelést többször gyakorolhatják, de a tűzoltást nem -, csökkenteniük kell a járművek futását is, így spórolva a költségeken. Mint ismeretes július 30-a óta piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, mentők és rendőrök is.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke elmondta – havonta egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani, különböző szintű ellenőrzések fognak elmaradni, és csökkentik a kocsifutásokat. Ezen felül amivel csak lehet, mindennel spórolni kell. A szakszervezet szerint jó szolgálatot tenne, ha minden tűzoltóság kapna ezer literes tartályt üzemanyag tárolásra.

Az önkéntes tűzoltóságok nehezebb helyzetbe kerülhetnek. Előfordult már, hogy nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást. Hiába látnak el közfeladatot, szombat óta nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és rendőrök sem. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter rendőrségi információkra hivatkozva 250 ezres tömegről írt, a rendőrség szerint nem becsülték meg a résztvevők számát

A mentőknél egyelőre az az ajánlás, hogyha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször nehézségekbe ütközött.

A híradó kérdéssel fordult a katasztrófavédelemhez és az országos rendőrfőkapitánysághoz, hogy adtak-e utasítást a takarékoskodásra, és ha igen, ez befolyásolja-e a szolgáltatás színvonalát. A katasztrófavédelem azt közölte, hogy törekednek a költséghatékony üzemeltetésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...