fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Körlevél a tűzoltóságoknak: kevesebb gyakorlatozással spóroljanak

Az ATV Híradó foglalkozott azzal a körlevéllel, amit az országos katasztrófavédelemhez tartozó hivatásosok kaptak. Kevesebbet gyakorlatozhatnak a tűzoltók – a szerelést többször gyakorolhatják, de a tűzoltást nem -, csökkenteniük kell a járművek futását is, így spórolva a költségeken. Mint ismeretes július 30-a óta piaci áron tankolhatnak a tűzoltók, mentők és rendőrök is.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetnek elnöke elmondta – havonta egy nagy megyei gyakorlatot fognak tartani, különböző szintű ellenőrzések fognak elmaradni, és csökkentik a kocsifutásokat. Ezen felül amivel csak lehet, mindennel spórolni kell. A szakszervezet szerint jó szolgálatot tenne, ha minden tűzoltóság kapna ezer literes tartályt üzemanyag tárolásra.

Az önkéntes tűzoltóságok nehezebb helyzetbe kerülhetnek. Előfordult már, hogy nem vállalták el az oltást egy erdőtűznél használatos járművel, mert nem fizették ki a tankolást. Hiába látnak el közfeladatot, szombat óta nem tankolhatnak hatósági áron a tűzoltók, mentők és rendőrök sem. Többletköltségeiket persze megtéríti az állam.

Hasonló cikkünk:  Az M5-ösön is szemben haladt valaki a forgalommal
Hasonló cikkünk:  Elképesztő: gördeszkával hajtottak a 4-es elkerülőn Szolnoknál

A mentőknél egyelőre az az ajánlás, hogyha a járműben a felére csökken az üzemanyagszint, akkor a lehetőségekhez mérten igyekezzenek pótolni, ami a dízelhiány miatt már többször nehézségekbe ütközött.

A híradó kérdéssel fordult a katasztrófavédelemhez és az országos rendőrfőkapitánysághoz, hogy adtak-e utasítást a takarékoskodásra, és ha igen, ez befolyásolja-e a szolgáltatás színvonalát. A katasztrófavédelem azt közölte, hogy törekednek a költséghatékony üzemeltetésre.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...