fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Mélymerülés Utcalap: a művészeti magazin kedvezményezettje egy beteg fiatal

- Advertisement -

A Védőháló Karitatív Közhasznú Egyesület közössége úgy határozott, hogy művészeti magazinuk megjelentetését folytatják. A Mélymerülés Utcalap ez évi második száma jelenleg nyomdába küldés előtt áll. Ulrich Gábor, aki az újság arculatának tervezője, javaslatára a szerkesztőség tagja lett A Fehér Vera fotóművész, a Punkt.hu munkatársa, a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteménykezelője.

Frissítés (2022.08.16. 12:09): Az újság új arculatának tervezője A Fehér Vera fotóművész, a Punkt.hu munkatársa, a Magyar Fotográfiai Múzeum gyűjteménykezelője.

A legújabb szám bemutatóját várhatóan 2022. augusztus 29-én hétfőn délután tartják.

Máténak gyűjtenek

A művészeti magazin kedvezményezettje – a vásárlók és a remélt támogatók jóvoltából – ez alkalommal is egy beteg fiatal.

MÁTÉ 27 éves. Egy ritka genetikai betegséggel született, ami már magzat korában eldöntötte egész életének alakulását. Sok munkával, fejlesztéssel jobb eredményeket értek el, mint amit az orvosok reméltek. De még így is szellemi- és mozgássérült, súlyos epilepsziával éli mindennapjait.

Állapota 10 éves korától romlik, ami az elmúlt 2 évben gyorsult fel. Azóta ágyban fekszik, és 24 órás ápolásra van szüksége. Ezt édesanyja látja el. Többféle problémával küzdenek, szakorvosok ellátására van szükség, de ez sajnos a pandémia alatt nagyon megnehezedett, többször elérhetetlenné vált. Ezért sokszor csak magánrendelésen tudják őt ellátni, ami előfordul, hogy az is csak Budapesten elérhető. Csak fekve tud utazni, ezért mentőautó tudja szállítani.

Hasonló cikkünk:  Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán - a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

Sajnos magánrendelésre a mentőszolgálat nem szállíthat, csak fizetős betegszállítás lehetséges, ami nagyon sokba kerül alkalmanként. Édesanyjával, Évával ketten élnek, ezeket az ellátásokat csak a szeretteik támogatásával tudták finanszírozni. De lassan minden forrás kimerül, nagyon kell a segítség. Máté sajnos nem gyógyulhat meg, de a betegségével járó gyötrelmeket csillapíthatjuk. Ehhez el kell juttatni oda, ahol orvosi segítséget kaphat, majd vissza; ebben szeretnénk őt támogatni több alkalommal.

Az új formátummal és arculattal jelentkező színes magazin ára: 1000 Ft/darab, illetve hasonló árú lesz a letöltés is (vedohalokecskemet.hu). További támogatást a Védőháló Egyesület Kecskemét OTP Banknál vezetett 11732002-20422392 számlaszámon örömmel fogadnak. Az adakozók a közleménybe ezt írják: Mélymerülés, Máté javára.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...