fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Nem megoldható általánosan az iskolák gáztalanítása – mivel fognak télen fűteni a közoktatásban?

- Advertisement -

Igazából még jó is, hogy felülvizsgálják az iskolaépületek fűtési rendszereit, mondják a szakemberek. Az tény, hogy a hőmérsékletet csökkenteni kell, és egyes helyeken akár át is lehet állni szilárdtüzelős megoldásokra, de általánosan nem megoldható a „közoktatás gáztalanítása”.

Európában gázhiány van, és Magyarországnak is fel kell készülnie. Ezért rendelték el annak a felmérését, hogy egyes iskolák fűtését gázválság esetén át lehet-e állítani fatüzelésre. A felmérés még folyamatban van – írta a Belügyminisztérium.

Egyelőre tehát nincs döntés a téli hónapokkal kapcsolatban. Bár keresi az állam az alternatív fűtési lehetőségeket a közoktatásban, felmerült az is, hogy tantermen kívüli, digitális munkarenddel ússzák meg az intézmények rezsiköltégeinek elszállását. Ez utóbbit egyébként a köznevelésért felelős miniszter (azaz Pintér Sándor belügyminiszter) rendelhetné el, de mint írták „ilyen döntés nem született, annak előkészítése nincs napirenden”.

Árulkodó passzus került a tanév rendjét leíró rendeletbe: „Ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges, az iskola igazgatójának jelzése alapján a köznevelésért felelős miniszter az érintett iskolában, feladatellátási helyen, évfolyamon vagy osztályban határozott időre tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelhet el.”

Ez az „elháríthatatlan külső ok” lehet egy újabb járványhullám, de lehet akár a gázhiány is, vagy éppen az, hogy nem lesz, aki tanítson és/vagy felügyeljen a gyerekekre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...