fbpx
9.3 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

NER-es luxusórák és a világ legdrágább karórája

- Advertisement -

Emlékeznek még a Magyar Vizslára? Ez egy 2006-ban felbukkanó újság volt, amely az akkori kormányzó erőket (MSZP és SZDSZ) igyekezett lejáratni a választási kampányban. Akkoriban többen a Fideszt sejtették mögötte, és voltak is oda köthető szálak (pl. Rogán Antal fideszes kampányfőnök irodai gépéről küldték el az egyik számot a terjesztéssel megbízott postának – ez csak az egyik szál). A kiadó azonban minden ilyen szálat a véletlen művének tulajdonított. Ma már szinte lényegtelen is. Csak annyiban érdekes, hogy lap követte a Fidesz akkori szóhasználatát és felháborodását, miszerint az országot a luxusbaloldal vezeti. Akkor még tehát a már akkor sem igazán fiatal demokratáknak szúrták a szemét a drága holmik: ruhák, táskák, járművek, karórák. A prédikált vízből mára bor lett, és alig telik el úgy hét, hogy ne derülne fény valamilyen NER-es luxusra. A legújabb a Fidesz közelében gyakran felbukkanó (annyira, hogy a sajtósának küldött HVG-s kérdésre egy fideszes e-mail címről jött vissza lepattanó válasz) Tóth Gabi énekes karórája.

A Magyar Vizsla még Gyurcsány Ferenc miniszterelnök másfél milliós karóráján volt kiakadva, ma pedig elég egy énekesnek lenni ahhoz, hogy több milliós karórára is fussa. Esetleg persze nem árt jó körökben lenni ehhez még pluszban. Szóval Tóth Gabi csuklóját egy fotón feltűnően mutatós óra díszíti (cikkünk fotója).

Lakatos Zsolt óraszakértő némi kutatómunkának köszönhetően kiderítette, hogy az énekesnő csuklóját egy Rolex Submariner arany-acél óra ékesíti. Persze, annak is utána járt, hogy mennyibe kerülhetett ez a csodás kiegészítő. Kiderült, hogy Gabi órájának listaára 14 600 euró, piaci ára pedig több, mint 17 000 euró, tehát a jelenlegi árfolyam szerint körülbelül 7 millió forintba kerül – írja a nyugat.hu.

A Wellhelloból is ismert zenész, Fluor (a „köz”tévében anno élőben kiabálta be, hogy Soros György…hirtelen nem is játszották a zenéit a „köz”rádióban) minden bizonnyal erre utalva azt írta, hogy

A 7 milliós karórával egyébként magasabb pozícióban lévő NER-eseket taszított maga mögé Tóth Gabi. Az Átlátszó korábban már összeszedte a villanó fideszes karórákat. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy az órákat fotók alapján szakértők azonosították be, és árukat is a piaci érték szerint tippelték meg. A HVG egy könnyen átlátható listában összegyűjtötte az órákat.

A világ legdrágább karórája

Talán még Mészáros Lőrinc sem engedhetné meg magának (vagy feleségének), hogy vegyen egyet a világ legdrágábbnak tartott karórájából. A Graff Diamonds Hallucination karóra potom 55 millió dollár, vagyis mintegy 22 milliárd forint.

timesticking.com

Az óra kaleidoszkópos, 110 karátos, különböző színű gyémántból álló sorozatot tartalmaz, különböző vágásokban, platina karkötőbe állítva. Olyan távol a taktikai órától, amennyire csak lehet, szinte könnyű elfelejteni a darab időmérési képességeit, de van közepén egy apró számlap. Több ezer óra munka van benne – írja az óráról egy lap.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...