fbpx
5.8 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Többen érezhetik majd a rezsiemelést, mint ahogy azt a kormány állítja

- Advertisement -

A felmérések teljesen mást mutatnak, mint amit a kormány ígért, miszerint mindössze a családok egynegyedét fogja érinteni a rezsicsökkentés csökkentése.

A GKI és a Masterplast augusztusi közvélemény-kutatásából kiderül:

  • A háztartások kétharmada véli úgy, hogy szeptembertől meg fogja érezni a rezsicsökkentés csökkentését.
  • A lakosság becslései szerint átlagosan 27 ezer forinttal kerülhetnek többe a rezsiszámlák.

A rezsiemelés kommunikációjának középpontjában az állt, hogy a drágulást csak az átlag feletti fogyasztók, azaz a lakosság egynegyede fogja megérezni – ezért kiemelkedően magas az arány. A változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják, de a kisvárosok és a községek lakóinak is több mint háromnegyede aggódik a rezsiköltség szeptembertől várható növekedése miatt. A legkevésbé, nagyjából fele-fele arányban aggódóak a panellakásban élők, vélhetően azért, mert a távfűtést nem érinti a rezsiemelés.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

A háztartások 42 százaléka várja azt, hogy havi 20 ezer forintnál kevesebbe fog fájni a rezsiemelés, 26 százalékuk 21 és 40 ezer forint közé becsli a költségnövekedést, az emberek egyötöde szerint viszont több mint 40 ezerrel fognak nőni a számláik minden hónapban. A megkérdezettek átlagosan 27 ezer forinttal nagyobb havi teherrel számolnak; a családi házban élők számlái többel, a társasházban élők kevesebbel növekedhetnek.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...