fbpx
10.2 C
Kecskemét
2022. szeptember 27., kedd

FRISS HÍREK

Vége a 10 eurós repülőjegyeknek a Ryanair vezetője szerint

A Ryanair nem indít többé az eddig megszokott alacsony áron járatokat – jelentette be Michael O’Leary, a fapados légitársaság vezére. Mindezt az egyre emelkedő üzemanyagárak miatt szükséges meglépni. Ahogy fogalmazott: lejárt a 10 eurós jegyek korszaka. A BBC Radio 4 Today című műsorában azt mondta, átlagos jegyáraik a tavalyi 40 euróról pedig nagyjából 50 euróra emelkednek majd a következő öt évben.

A vezér úgy véli, hogy az emberek továbbra is gyakran fognak repülni, és őket fogják választani, mert továbbra is ők lesznek az olcsóbb lehetőség, hiába dolgoznak majd magasabb áron.

A kereskedelmi repülőjáratok a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 2,4 százalékáért felelősek. O’Leary viszont azzal érvelt, hogy a közúti közlekedés és a hajózás szerinte összességében nagyobb mértékben járul hozzá a szén-dioxid-kibocsátáshoz, illetve hogy a légi közlekedésből származó kibocsátások csökkentésére való összpontosítás szerinte egyszerűen „helytelen”. Ehhez hozzátette, hogy a Ryanair üzemanyag-takarékosabb repülőgépek vásárlását tervezi.

Hasonló cikkünk:  Az ukrán áramimport csökkenthetné az egyre brutálisabb árat, de a kormány nem kér belőle
Hasonló cikkünk:  Hitlerbajusszal és horogkereszttel kipingált Orbán képeket plakátoltak ki Tallinnban

A Ryanair a többi légitársasággal szemben jobban kezelte a járvány miatt kialakult helyzetet – mondta O’Leary. Már tavaly, az omikron variáns terjedése alatt úgy döntött, hogy megkezdi a légiutas-kísérők és pilóták felvételét illetve képzését. Emiatt 2022 első felében a Ryanair csak a járatok 0,3 százalékát törölte, míg a British Airways 3,5 százalékot, az Easyjet pedig 2,8 százalékot.

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...