fbpx

FRISS HÍREK

A 100 ezres nyugdíjból 118 ezer forint gázszámlára megy majd el

- Advertisement -

Tragikus krízist vetítenek előre az önkormányzatok, Drávaszerdahely polgármestere szerint csődbe fognak menni állami támogatás nélkül. Jelentősen nőtt a segélyek iránti érdeklődés olyan gazdag településen is, mint Budaörs. Sok önkormányzatnak nincs miből adni, azonban van, ahol külön intézkedésekkel készülnek a segítségkérőknek.

Budapesten, a XVIII. kerületben az elmúlt hónapokban az eddiginél 40 százalékkal többen kértek valamilyen szociális támogatást az önkormányzattól. Az eddigi keret megkétszerezésével készülnek a télre, de lehet, hogy ez sem lesz elég – mondta a polgármester. Ahol nem kapnak támogatást az államtól az önkormányzatok, nem tudnak mindenkinek segíteni.

A budaörsi önkormányzathoz fordult egy 56 négyzetméteres házban élő nyugdíjas, mert a gázszámlája úgy fog

26 ezerről 118 ezer forintra nőni,

hogy a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot. Witthinghof Tamás polgármester szerint még meg sem érkeztek a téli rezsiszámlák, a magas infláció miatt hónapok óta egyre több ember kér valamilyen támogatást tőlük.

„10-15 százalékkal többen érdeklődnek és jelentkeznek az önkormányzatnál segélyek kapcsán. Ők egyébként is nehéz helyzetben élők köréből kerülnek ki. Sokszor azt mondják, hogy Budaörs egy gazdag város, de itt is sok az egyedül élő, idős ember.” – mondta el a polgármester.

Hasonló cikkünk:  Megszületett a megállapodás, ötmilliárd euróból épülhet a „mini-Dubaj”

„A legfontosabb, hogy a bajba került családok segítséget kapjanak. Minden más ezután következik. Ha úgy merül fel a kérdés, hogy esetleg kevésbé frekventált önkormányzati intézmény, akkor ideiglenesen becsukunk a fűtési szezonban, ha ez segít.” – ezt már Szaniszló Sándor, Budapest XVIII. kerület polgármestere mondta, ahol az utóbbi időszakban körülbelül 40 százalékkal többen igényeltek támogatást az önkormányzattól. Az eddigi szociális keretösszeget megkétszerezve, 300 millió forint elkülönítésével készülnek a nehéz hónapokra.

Van, ahol a költségvetésben még korábban tervezett segélyeken felül semmilyen plusz forrásuk nincsen a várható probléma kezelésére. Nem lesz módjuk az eddig nyújtott támogatásokon túl segítséget nyújtani állami többletforrás biztosítása nélkül, mondták el a XIX. kerületi önkormányzatnál.

„Ki kell mondani, hogy az önkormányzatok csődbe fognak menni állami támogatás nélkül.” – mondta Alpár György Zoltán Drávaszerdahely polgármestere.

„Márpedig nem nagyon úgy néz ki, hogy az állam fog tudni segíteni az önkormányzatokon. Nagyon sok olyan dolog, amit eddig az önkormányzat támogatott, nem fog tudni megvalósulni, vagy csak úgy, hogy kevesebb támogatást fog tudni hozzá adni az önkormányzat. Mint például a szociális étkeztetés.” – mondta a polgármester.

via RTL 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...