fbpx
12.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A kecskeméti Mercedes-Benz tíz éve segíti a mérnökoktatást

- Advertisement -

A hallgatók az egyetemi tanulmányaik alatt versenyképes ismereteket szereznek, köszönhetően annak is, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyár már több mint egy évtizede támogatja a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

A Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz kecskeméti gyára közötti együttműködés során a mindennapi munkára alapozhat a hallgatók duális képzésben megszerzett magabiztos, naprakész ismereteire és folyamatosan várja a jövő mérnökeit.

Egyre népszerűbb a hallgatók körében a „Made in Kecskemét” tantárgy, amely idén harmadik alkalommal indul el. A tantárgy célja, hogy a hallgatók tanulmányaik alatt, közvetlenül autóipari szakemberektől olyan tudást szerezhessenek, melynek köszönhetően felkészültebben és eredményesebben kezdhetik meg pályafutásukat a diplomaszerzést követően.

A duális képzés folyamatosan bővült az elmúlt években a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban és amely jubileumához érkezett. Tíz éve, 2012-ben a kecskeméti Neumann János Egyetemen elsőként a járműmérnök szak indult el, amely kijelölte és megalapozta a felsőoktatási intézmény és a gyár közötti együttműködés hosszú távú sikerét. A gyár stratégiai kérdésként tekint a jövő járműipari szakemberinek képzésére és egyben a saját utánpótlásának a biztosítására. Ez igaz a szakiskolai oktatásra, és a felsőoktatási képzésre egyaránt.

Hasonló cikkünk:  Kiképzési repüléseket végeznek Kecskemét felett

Azon fiatalokat, akik az autógyártásban képzelik el a szakmai jövőjüket, már hét különböző egyetemi szak várja őket. A járműmérnöki képzés mellett a gépészmérnök, mérnökinformatikus, logisztikai mérnök, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy-számvitel, illetve gazdálkodási és menedzsment szakok segítenek gyakorlatias és versenyképes ipari ismeretekhez juttatni a hallgatókat.

A duális képzések során a hallgatók bepillanthatnak a gyár működésébe, megismerhetik a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző területeit, és szakmai érdekességeket is hallhatnak a gyár vezetőitől és mérnök szakembereitől.

A kecskeméti gyárban kezdődő jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel járó, valamint új technológiák, eljárások elsajátítását igénylő beruházás miatt is fontossá vált az egyetemmel folytatott évtizedes együttműködés. Megkezdődött a duális programok bővítése, amelyekbe a társaság várja az érdeklődő fiatalokat – a duális képzésbe csatlakozó hallgatókat és a gyakornoki programba jelentkezőket is. A Mercedes-Benz számít azokra a fiatal hallgatókra, akik a jövőjüket az autógyártásban és Kecskeméten képzelik el.

via Autopro

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...